Foto: Timok održavanje

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ započili su radove na uređenju atarskog puta koji spaja dva zaječarska sela, Grljan i Vratarnicu, a koji je godinama u jako lošem stanju. Šiblje koje se nalazi pored samog puta se, uz svu neophodnu mehanizaciju, uklanja, pa će meštani ova dva sela od sada nesmetano moći i tim putem da saobraćaju.

Nadležni iz JKP „Timok održavanje“ ističu da seoske mesne zajednice ni ove godine neće biti zapostavljene, i da se osim uređenja prostora pored pojedinih putnih pravaca, uveliko radi i na zameni dotrajale ulične rasvete u selima. Sa takvom praksom, kažu u tom preduzeću, nastaviće se i u narednom periodu.

„Put Grljan – Vratarnica, u dužini od preko pet kilometara, zatekli smo u jako lošem stanju. Morali smo, osim radnika, da angažujemo i svu mehanizaciju kojom raspolažemo, kako bi put mogli da raskrčimo, i kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao. Svo šiblje i granje koje uklanjamo, kako je ranije i planirano, mašinom se pretvara u sečku“, istakao je Ivan Ristić, iz JKP „Timok održavanje“ i napomenuo:

„Mi ne možemo u isto vreme da stignemo svuda, ali se trudimo da u što kraćem roku ispunimo zahteve kako onih koji žive u gradu, tako i meštana sela. Radnici su non stop na terenu, ali važno je reći da nam nekad vremenski uslovi, kao što je slučaj sada, ne dozvole da uradimo baš sve onako kako smo planirali, i u vremenskom roku koji smo planirali“.

Ristić je dodao da će nakon krčenja puta, početi radovi na uređenju priobalja Belog Timoka u Vratarnici, kao i da će pomenuti prostor biti oplemenjen novim klupama. Takođe, u skladu sa vremenskim uslovima, radiće se na uređenju i drugih seoskih putnih pravaca, ali i zameni dotrajale ulične rasvete, kako u gradu, tako i u selima.

Izvor: Timok održavanje

Reklame