foto: printscreen youtube t1

Meštani Vratarnice konačno će dobiti nov most koji povezuje dva zaseoka – Mali Beograd i Tvna alugu. S obzirom da povezuje dva naselja u ovom selu, za njih je do sada stari most predstavljao veliki problem, jer su automobilima i mehanizacijom morali da prolaze dužim putem, piše Timočka.rs.

„Ovaj most je itekako značajan za selo, jer spaja dva mesta, Mali Beograd i Tvna alugu. Veoma je značajno da se u što skorije vreme napravi, da bi ljudi mogli da prolaze, da ne bi išli okolo”, kaže Vladan Stojiljković, novoizabrani član MZ Vratarnica.

„Do sada je bilo veoma loše, jedva se prolazilo, sada ćemo konačno dobiti nov most”, rekla je Gordana Žikić iz Vratarnice.

„Ovaj most nije bio u funkciji nekoliko meseci i sada će konačno biti gotov da može da se prolazi”, kazao je Goran Jotić, iz Vratarnice.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je da će Grad Zaječar nastojati da reši probleme meštana, kako u Vratarnici, tako i u ostalim selima. Kako je najavio, ovo je početak radova na novom mostu, koji je decenijiama bio zapušten.

„Završili smo sve pripremne radove i ovo je početak realizacije projekta rekonstrukcije mosta na reci Šaška, na starom putu koji prolazi kroz centar sela Vratarnica. Firme koje su dobile posao su ’Plastomet’ iz Knjaževca i ’Transkop’ iz Svrljiga. Radovi iznose nešto više od 5,2 miliona dinara sa PDV-om. Ovaj most se i proširuje, dobija sada i dva trotoara, a proširuje se sa 5,10 metara na 6,30 metara, odnosno 4,90 metara kolovozne trake i dva puta po 70 metara za pešake. Uskoro kreće rekonstrukcija puta Vratarnica–Knjaževac. To je značajan projekat koji radi država. Tako da ćemo neke ulice, koje smo planirali da radimo od 2021. do 2025. srediti ovde u selu”, poručio je Ničić.

Ničić je dodao da će se nastaviti sa uređenjem seoskog groblja i sa realizacijom drugih poslova u Vratarnici. Takođe, Ničić se zahvalio svim stanovnicima Vratarnice koji su glasali i podržali listu „Koalicija: Za našu decu – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije – Boško Ničić” na proteklim izborima.

Podsećamo, portal Glas Zaječara pisao je o problemu sa mostom preko reke Šaške, u Vratarnici, još 26. septembra 2019. godine. Da li je nadležnima bilo potrebno da se raspišu izbori za Savet MZ, pa da se ovaj višegodišnji problem sa mostom reši?

Reklame