Foto: Timok održavanje
Reklame

Uprkos epidemiji korona virusa, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ danas su počeli zamenu dotrajale ulične rasvete u zaječarskom selu Trnavac. O ovom problemu Glas Zaječara pisao je još 4. februara 2020. godine.

Kada smo 4. februara 2020. godine razgovarali sa predsednikom MZ Trnavac, on je kazao da su sijalice koje se postavljaju lošeg su kvaliteta.

„Rasveta je katastrofa. Kineske sijalice. Išao sam sa ljudima iz JKP „Timok održavanje“ kada su menjali sijalice. Sutra veče nijedna nije radila. Sve koje su zamenjene, sve su pregorele“.istakao je 4. februara Đorić.

Prema rečima predsednika Mesne zajednice Stanislava Đorića, veoma je važno da sva sijalična mesta u selu ponovo rade, kako bi najstariji meštani mogli nesmetano da šetaju u večernjim satima, onda kada im je to dozvoljeno.

„Pre godinu dana su sijalice zamenjene, dotrajle su i sada se ponovo menjaju. Moram da kažem da nam to mnogo znači jer su ovde pretežno zastupljena staračka domaćinstva, oko 270 meštana ovde boravi, i sada kada je dozvoljeno da uveče prošetaju malo, značajno je da to ne bude po mraku“, rekao je Đorić.

Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP „Timok održavanje“ je prilikom obilaska sela istakao, da su u vreme epidemije korona virusa radnici preduzeća svakodnevno na terenu, uz maksimalne mere zaštite koje su propisane tokom trajanja vanrednog stanja, i da će tako biti i u narednom periodu.

„Uprkos situaciji koja je zadesila celu Srbiju, pa i grad Zaječar, Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ nastavlja da obavlja delatnosti koje su poverene od strane Grada Zaječara. U skladu sa tim, nakon Vratarnice, gde je prošle nedelje zamenjena ulična rasveta, počeli smo sa zamenom sijalica i u Trnavcu, uz poštovanje svih mera koje je propisao Štab za vanredne situacije grada Zaječara, tokom vanrednog stanja“, istakao je Lalić.

On je dodao, da će i u narednom periodu, uz poštovanja svih mera predostrožnosti, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa, radnici preduzeća obavljati sve aktivnosti koje se odnose na dezinfekciju zaječarskih sela, održavanje javnih zelenih površina, ulične rasvete, ali i putnih pojaseva.

Reklame