Reklame

Danas je počela podela besplatnog ogreva za korisnike Narodne kuhinje.

Zaječarski Crveni krst je, na osnovu informacija koje je dobio od tržišne inspekcije, obratio se Vladi Republike Srbije da mu odobri pribavljanje ogrevnog drveta – bez nadoknade, za korisnike narodne kuhinje.

Odmah po dobijanju odobrenja, što je bilo pre nekih mesec dana, Crveni krst je krenuo u prikupljanje ogrevanog drveta koje je bilo raspoređeno na tri lokacije: Zaječar, Negotin i Mosna.

Crveni krst imao je u realizaciji ovog poduhvata značajnu pomoć Uprave za izvršenje sankcija u Zaječaru – koja je obezbedila radnu snagu neophodnu za utovar i istovar ogrevnog drveta.

Veliku pomoć pružila je i Gradska uprava Zaječar koja je pokrila troškove transporta ogrevnog drveta, bez čega ogrev ne bi ni mogao da se dopremi do stovarišta na kome se vrši podela.

Sve pohvale zaslužuje i preduzeće „Kopaonik“, koje je bez ikakve nadoknade ustupilo na korišćenje svoje stovarište, gde se svakodnevno  vrši distribucija ogreva.

„Nadamo se da je ovo samo početak saradnje sa Vladom Republike Srbije, i da ćemo na ovaj način i u buduće moći da prikupljamo ogrevno drvo za korisnike Narodne kuhinje. Sada smo obezbedili ogrev za korisnike Narodne kuhinje u gradu, što je 174 porodica, odnosno 453 korisnika. U pitanju je pola metara ogreva – što možda nije puno, ali smo će svakako omogućiti da im narednim danima bude toplije. Nadamo se da ćemo na ovaj način uspeti da pribavimo ogrev i za korisnike Narodne kuhinje iz sela, na čemu radimo.“- izjavio je za naš portal sekretar zaječarskog „Crvenog krsta“ Vladan Marković.

Sve pohvale Crvenom krstu, kao i Upravi za izvršenje sankcija iz Zaječara, Gradskoj upravi Zaječar, kao i kompaniji „Kopaonik“, koji su udruživanjem snaga na ovom projektu dokazali onu staru: Dogovor kuću gradi!