Foto: Saša Trifunović
Reklame

Borski komunalni inspektori u pratnji policije, započeli su kontrolu nošenja maski u zatvorenim javnim objektima u Boru, i tom prilikom legitimisano je desetak osoba koje se nisu pridržavale propisanih mera u skladu sa naredbom o uvođenju vanredne situacije zbog širenja korona virusa.

Kako je za agenciju Beta rečeno u komunalnoj inspekciji, sinoć je obavljena kontrola u borskim trgovinskim i ugostiteljskim objekatima, a protiv osoba koje nisu nosile masku u tim objekatima biće preduzete mere ukoliko se dokaže neopravdanost njihovog postupka.

Inspekcija je sačinila zapisnik sa svima koji se nisu pridržavali mera i fotografisala unutrašnjost objekta, pa će taj materijal biti upućen Republičkoj sanitarnoj inspekciji na dalje postupanje.

„Konstatovali smo činjenično stanje na terenu kako bi se utvrdilo da li ima osnova za pokretanje prekršajnog postupka“, rečeno je Beti u inspekciji.

Kako je objašnjeno, policija je bila u pratnji inspektora jer građani odbijaju da ih legitimiše komunalna inspekcija.

Još uvek je nepoznanica koliko iznosi kazna za nenošenje maski.

Po uredbi Vlade Srbije ta kazna iznosi 5.000 dinara, a zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti predviđena je sankcija od 20.000 dinara.

U Boru je trenutno 46 osoba pozitivno na korona virus, a za samo 24 časa od 39 testiranih osoba čak deset je bilo zaraženo ovom infekcijom.

Izvor: Danas