Foto: OPSD Dragan Radosavljević
Reklame

Bitka za zaječarske bastione u punom je jeku. Volonteri zaječarskog Omladinskog planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ koriste svaki vikend ne bi li uredili zaječarske bastione i pripremili ih za prestojeći „Timočki maraton“.

Minule subote po planu i programu projekta „Bastionska transverzala“ uređivali su jedno od dva utvrđenja locirana u ataru sela Veliki Izvor. Reč je u bastionu koji nosi ime po velikom srpskom junaku – „Hajduk Veljkov šanac“, lociranom na Plandištu.

Kako bi bolje razumeli ljubav, energiju i elan koji pokreće ove ljude, najbolje je da pogledate slike načinjene pre početka akcije uređenja.

A evo kako nakon nekoliko sati predanog rada volontera utvrđenje izgleda sada:

Ovoga puta volonteri su, u nameri da što veći deo utvrđenja bude dostupan posetiocima, prionuli na rad svom snagom. Napori su urodili plodom: još jedan deo utvrđenja, desetak i više godina nedostupan za posetioce, ugledao je svetlost dana!

U lepoti bastiona na Plandištu 12. maja moći će da uživaju posetioci koj najavljuju svoj dolazak u Zaječar iz svih krajeva Srbije, jer je za ovaj dan planirano i svečano otvaranje dugo očekivane Bastionske transverzale.