Foto: Dečiji centar
Reklame

U sklopu realizacije projekta „Škola multimedijskih veština“, koji realizuje zaječarski „Dečiji centar“ uz podršku Zimanovog fonda za mlade, „Zaječarske inicijative“, Fondacije „Iskorak“ i Nacionalne zadužbine za demokratiju, u petak, 1. juna sa početkom u 16 časova,  će biti organizovan razgovor sa Pericom Gunjićem, novinarem.
Razgovor će se održati u prostoru „Dečijeg centra“, a reč je o događaju otvorenog karaktera, kome mogu prisustvovati svi zainteresovani.
Perica Gunjić radi kao glavni i odgovorni urednik sajta Cenzolovka, koji se bavi medijima, i predaje istraživačko novinarstvo na Školi digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije.
Istraživačko novinarstvo je učio u Centru za istraživačko novinarstvo Srbije, gde je, kao urednik sajta i, povremeno istraživač, radio od 2012. godine.
Pre toga promenio više od 20 različitih poslova u novinarstvu. Počeo u Borbi 1990. godine, tada jedinoj dnevnoj novini u Srbiji koja je bila kritična prema vlastima.
1992. je bio jedan od osnivača dnevnog biltena !Dosta!, koji je izveštavao o velikom studentskom protestu protiv režima. 1994. prelazi u nedeljnik Telegraf,  koji su vodili Momčilo Đorgović i Slavko Ćuruvija. 1996. uređivao je omladinski magazin CooL, 1998. prelazi u Glas javnosti.
1999. u Blicu i nedeljniku Blic News, radio je kao kolumnista i saradnik iz SAD i Kanade.  Od 2005 – 2012. bio je glavni i odgovorni urednik u srpskom izdanju Playboya.
Dobitnik godišnje nagrade NUNS-a za istraživačko novinarstvo 2015. za seriju istraživanja o velikim poplavama 2014. godine.