foto: Fokus.ba
Reklame

Knjaževac je bio domaćin 19. Smotre kulturno – umetničkog stvaralaštva penzionera Zaječarskog i Borskog okruga.

Udruženje penzionera Knjaževca ugostilo je blizu 400 svojih kolega i koleginica, koji su se u velikoj dvorani Doma kulture predstavili u različitim umetničkim disciplinama.

Ova velika manifestacija počela je u Domu kulture rečima dobrodošlice Radojice Vučića, zamenika predsednika opštine. Smotra, koju su otvorili domaćini iz Kultuno – umetničkog društva ”Sunačana jesen”, po četvrti put se organizuje u Knjaževcu, a Radomir Veljković, predsedik Udruženja penzionera kaže da se za ovaj događaj posebno pripremaju.

Puna tri časa na velikoj sceni Doma kulture smenjivali su se pevači, folklorni ansambli, recitatori, horovi iz opština i gradova Zaječarskog i Borskog okruga. Njihove nastupe ocenjivali su Vojislav Aranđelović, profesor književnosti, Snežana Dragićević Živković, profesor muzike i Slavoljub Tomić, koreograf.

Oni će proglasiti najbolje u svim takmičarskim kategorijama, ali se svi slažu da su entuzijazam i volja, sa kojom ovi ljudi osvajaju scenu dragoceniji od svake nagrade, objavio je Knjaževacinfo.