Foto: patface, beta
Reklame

Svi se sećate neverovatne priče o psu i čoveku čija je veza bila takva da je pas i nakon smrti svog vlasnika čekao na njegov povratak punih devet godina. Retko ko je ostao ravnodušan na ovu priču o posvećenosti i jedinstvenoj ljubavi i privrženosti Hačika.

Foto: Patface, beta
Ipak, da nije u pitanju usamljena priča, govori nam i slučaj psa iz Zaječara koji već danima čeka svog vlasnika ispred ulaznih vrata kuće u kojoj je do nedavno živeo i sa drugaricom macom. Za razliku od njega, mačka se snašla i hrani se u komšiluku, ali on ne mrda. Leži, nepomičan i beskrajno tužan jer jednostavno ne razume zašto njegovog čoveka nema i zašto ga ne pušta u kuću u kojoj je donedavno živeo. Prizor od kojeg se stežu i najtvrđa srca.

Iako mu volonteri udruženja Beta iz Zaječara svakodnevno donose hranu, on bukvalno odbija sve što mu se donese i nastavlja da čeka ispred svoje nekadašnje kuće. Inače, u pitanju je simpatični crno beli mešanac koji je star oko 5 godina i koji je očigledno navikao na ljude i da živi u kući i dvorištu. S obzirom da niko od familije preminulog čoveka ne želi da preuzme brigu o njemu, jedina šansa da počne ponovo normalno da živi je da ga neko usvoji. Upravo iz toga razloga, iz Udruženja Beta Zaječar apeluju na sve koji mogu da mu pruže dom da im se jave i pomognu ovom nesrećnom psu koji ni ne zna zbog čega mu se sve to dešava.

Nadamo se da će se u najskorije vreme javiti osoba koja će mu pružiti život na kakav je navikao – u kući i uz ljude koji će ga voleti.

Izvor: Patface