Foto: easytourchina.com

Matematika je prosta, doduše, postupak je horor!!!

Poslednjih dana, a „Boga mi“ i godina,  svašta se dešava u malom „selu“ na Timoku, pa ne ide da se ne napiše poneka „lepa reč“!!!

Dosta toga je rečeno u prethodnim tekstovima, ali količina gluposti koju su ONI spremni da naprave daje pravo da se piše još „brže, jače, bolje“!

Elem, kad se vratimo, prividno, korak unazad (što nije neki problem imajući u vidu da su Nas Grof of Braćevac, Gazda Saško, Velja 10% i opet Troško vratili bar dva veka u pi… mate….), imali smo izbore 2017. i otprilike ovakve brojke:

1. Troško i stručnjaci (Pokret za Krajinu) – 7355 glasova,
2. Nejaki (Sijalica) i eksperti sa „doktorom na čelu liste AV“ (gde nestade doktor?) – 7105 glasova,
3. SPS i ostali „koalicioni sateliti“ – 2142 glasa,
4. Svi ostali sa nevažećim listićima – 6453

Da zberemo…

Od Naših 16602 glasa (oko 7000 je glasalo protiv Troška, stotinak više protiv SNSizma sa svim preletačicama, i oko 2000 (SPS) koji su glasali protiv toga da „ispadnu iz  vlasti posle „200“ godina – niko ZA nešto majku mu…) smućkala se vlast i skupštinska većina.

Grad Zaječar sa pripadajućim selima u tom trenutku ima oko 59000 stanovnika (dobro, nisu svi „glasači“, i mnogi su „TU“ samo na papiru), i tu je prosta matematika – 16602 : 59000=~ 28,14%. Toliki procenat NAS GRADjANA je u trunutku glasao za neku od ovih opcija koje sada čine vlast!!! Ha!!! Manje od trećine!!!

U toku „ku(r)vanja“ oko formiranja „sadašnje NAM vlasti“, glavna oblast „postizborne matematike“ postaju „ekonomske funkcije“, mada više „pijačna trgovina“, na principima „stare srpske političke škole – TI MENI, JA TEBI!!!“

Izdele se tu većnici, zamenici, pomoćnici, direktori, predsednici, sekretari, načelnici, administrativci, i ostali i to sve matematički! Ništa etički, moralno, zakonski, profesionalno!!!

E TO JE VISOKA MATEMATIKA I HOROR!!!

Tu se zaboravljaju svi principi, stavovi, programi, glasači, gradjani…sve, bitno je samo „dupence“!!!

Njihovo, naravno!!!

Dakle, 28 posto nas GRADjANA, je izabralo NJIH, koji su lagali tada, lažu sada, i lagaće dokle god to budu mogli!!!

Dobro, to je – što je, ALI VIŠE OD 70 POSTO NAS GRADJANA NIJE GLASALO ZA NJIH!!!

E, I TO JE HOROR!!!

Ajde da se vratimo u sadašnjost pa da vidimo šta to „ekspertski tim pojačan počasnom“ planira da uradi u narednom periodu. Na lokalnoj „357“ stanici „Grof Troško“ saopštava da će do 2021. godine ( Bože oprosti!!!Pu,pu,pu!!! On misli da vlada još dve godine!!!), uz pomoć države, u „infrastrukturu“ biti uloženo 2,7 mljrd dinara što je oko 23 miliona evra!!! (zadržavam pravo da nije baš najbolje shvaćeno imajući u vidu šta je sve „čovek“ uspeo da ispriča i izgradi, popravi, rekonstruiše…, vidi se da je naučio lekciju od „ŠEFA“, u jednoj emisiji!!!).

E sad, tu ima „puna kapa“ rekonstrukcija ulica, mostova, hale, izgradnji „kolektora???“, kišne kanalizacije, bazena i još „brdo“ lepih želje, ali, ne lezi vraže, nema rekonstrukcije zdravstvenog centra!!!🤨 A i šta će Nam!?!?!? Kaže „Grof“ „velika investicija, 30 miliona“! Čega??? Ne znamo, ali idemo dalje…

Industrijska zona (ko zna koja po redu)!, fabrika za 2100 ljudi, seoski putevi, želenica i svašta nešto!!! Kako stvari stoje izgleda da će sva gradjevinska operativa da se preseli u Zaječar!!! U jbt, pa mogu da ih usele u „kamp za Ruse“.

Ne, ne, ne!!!

Kako se čuje ovih dana to je lokacija za „novi stadion sa 8168 mesta“ koju je obišla specijalna fudbalsko-gradjevinska delegacija a koju je predvodio pomoćnik „dečko sa gola“, najglavniji za SNSizam u „selu“, kako kažu zli vilenjaci od skora zvani „Silni“!
(dal’ projektant razmišlja da do svakog mesta napravi rampu pošto će posle ovakvih „razvojno-gradjevinsko-fudbalerskih“ projekata u gradu ostati samo „ono što ne može da se popne stepenicama bez pomoći“ crnjak), Al’ je kod nas dinamično – hipodrom – atletska staza – vašarište – parking – kamp za Ruse – stadion – i to sve na istom mestu!!!

Ura! Super! Extra! Vrh!

Al’ šta će Nam?!?!?!

Kaže Troško da će da košta 17 miliona evra!!! Ej bre!!!

Mnogo 30 miliona nečega za ZC ali nije 17 miliona evra za stadion!?!?!?
Pa i za ovaj što imamo su „trošili Naše pare“ kako su hteli. Na rekonstrukcije, upravne zgrade, pokrivene tribine… i nisu ga završili, ali zato zvrji prazan!!!

A „kum kolubarac“ trlja ruke.

E sad će da Nam naprve novi, veći, bolji, brži, jači, „prvi u najnovijoj srpskoj istoriji“ da isto zvrji prazan, propada, i pravi trošak gradskom budžetu, znači Nama,  jer će na kraju jedino tako moći da se izdržava, ili će možda neki „šeik of Milutovac“ da kupi „Timok verzija 1.9.1.9“ i da ga uvede u ligu šampiona…hahaha…pa genijalno!!!

Medjutim, to sve nije bitno, važno je samo da „NEKO“ naredi da se pravi osmo fudbalsko „čudo“ ( još 7 se pravi u drugim gradovima Srbije!!!), ovi što ih je izabralo 28% klimnu glavicama pa podignu ručice, a 70 i kusur posto Nas GRADjANA malog „sela“ može samo da gleda i plače!!!

I TO JE HOROR!

Pazi sad, od „obećanih investicija od oko 23 miliona evra 17 otpada na stadion, 17 : 23 (miliona evra)=~73,9%, znači da će se više od 70% stedstva za investicije potrošiti na nešto o čemu Nas više od 70% GRADjANA niko ništa nije pitao, iako će i Naša deca plaćati za održavanje NEČEGA ŠTO NISMO HTELI ALI NAM ZATO NE TREBA!!!

A ni o ostalim „investicijama“, koje treba da su ustvari redovno održavanje, i o seči lipa na primer, niko NAS nije pitao!

E, NAS VIŠE OD 70% Troško i slični nazivaju neradnicima, g(a)mizavcima, umišljenima, fašistima, djilasovcima, tajkunima, onima koji sede po kafićima, lažnom elitom, još kojekako…

Ako, tako Nam, izgleda, i treba! Kad ćutimo i trpimo!

Mislite o tome!!!

Aj’ zdravo!

Svi likovi su fiktivni. Oni ustvari ne postoje! Potpuno su nebitni! Mi smo IH stvorili i dali im važnost! I ove na vlasti i ove što su bili na vlasti! Trećih kao i da nema!