Foto: Outhide Festival
Reklame

U prirodi ljudskog bića je da teži ka pozitivnim promenama i ulaže napore da poboljša svoj život i i život ljudi oko sebe. Svaki čovek ima veliki i često nedovoljno iskorišnjen potencijal da čini dobra dela. Mnoga savremena psihoška istraživanja bavila su se ovom temom i pokazala da je darežljivost izuzetno blagotvorna za naše mentalno i fizičko zdravlje. Osećaj darovanja ne samo da smanjuje stres, već jača osećaj svrhe, pomaže u borbi sa depresijom, utiče čak i na produženje životnog veka. Kada dajemo drugima, ne samo da ih činimo bližim nama, već se i mi osećamo bliže njima. To je zato što nas velikodušnost i ljubaznost ohrabruju da na druge i sebe gledamo u pozitivnijem svetlu, kao i da negujemo osećaj zajednice i međusobne povezanosti.

Ako ste nakon čitanja ovih informacija pomislili „Želim da učinim nešto veliko i dobro!“, na pravom ste mestu. Outhide festival raspisao je poziv pravnim licima za doprinos festivalu u vidu donacija. A ako je sledeće pitanje koje postavljate sebi „Zašto Outhide?“, već imamo spreman odgovor za vas.

Outhide festival nastao je 2016. godine i počiva upravo na filozofiji činjenja dobrog. Nastao je kao želja da iz bunta koji osećaju mladi proizađe nešto dobro, kako za pojedinca, tako i za zajednicu. Iz želje za promenom i poboljšanjem situacije u gradu, svaki prihod koji festival ostvari biće uložen u sam grad i njegovu obnovu, primarno kroz vraćanje umetničkih nota, starih boja gradu i dodavanjem novih. Takođe, jedna od osnovnih ideja festivala je rad na jačanju lokalne zajednice, pre svega mladih. Samo održavanje festivala nije cilj, već je put ka ostvarenju većih ciljeva, koji se tiču svih nas, stanovnika grada.

Outhide festival održaće se 27. i 28. jula, u park šumi Kraljevica i, pored muzičkog programa, posetioce će očekivati i raznovrsan umetnički program kao i brojne aktivnosti i radionice namenjene najmlađim posetiocima.

Ukoliko se u vama javila želja da učestvujete i pomognete stvaranju nečeg velikog i dobrog za vaš grad i sve njegove stanovnike, Outhide festival možete kontaktirati putem mejla outhidefestival@gmail.com ili putem telefona 0693254800.

Link zvaničnog događaja: https://goo.gl/mhHZPE
Link istinte priče: https://goo.gl/prS1zz