Više nema predaha za Omladinski centar tokom leta. U petak, 21. juna, tačno u 20 sati, Omladinski centar će otvoriti kapije svoje letnje bašte. Još od svog osnivanja, centar je stavljao katanac na vrata krajem maja, a isti je skidao na jesen, kada sunce prestane da bude neumoljivo. Od ovog juna, u originalnom ambijentu, nastaviće se dešavanja i emisija energije po kojima je Omladinski centar poznat.

„Na otvaranju letnje bašte nastupiće Sevdah metal bend, koji je inače svoj prvi koncert u Zaječaru održao baš u Omladinskom centru.

U subotu, 22. juna, letnje ritmove će u dvorište Omladinskog centra doneti DJ Fokus, dok nas u nedelju, 23. juna očekuje nešto posebno“.kažu iz Omladinskog centra.

U bašti Omladinskog će nastupiti poljski sastav Freeborn Brothers koji će zaječarskoj publici prirediti koncert za pamćenje. Bend čiji je muzički žanr veoma teško precizno definisati poznat je po beskonačnoj energiji i ludim nastupima koji nikada nisu isti. Sebe opisuju kao “where gypsy heart meets american folk”, a od instrumenata su tu gitare, bendžo, kontrabas, harmonika i duvači. Zamislite kada uz pomoć ovih instrumenata krenu da sviraju AC/DC. Imaju 2 studijska albuma za sobom i do sada su svirali širom Evrope, severne i južne Amerike.