U četvrtak u galeriji Muzeja Hajduk Veljka u Negotinu biti otvorena izložba Zavičajnog muzeja Knjaževac „Iz pera majstora – Dragoljub Sandić Sandi“.

Izložba je u četvrtak 3. oktobra u 19 časova. Autorski tim izložbe čine Milena Milošević Micić, viša kustoskinja istoričarka umetnosti Zavičajnog muzeja Knjaževac i Lana Sandić grafička dizajnerka.

Izložba predstavlja celokupan opus ovog svestranog umetnika a prati je i bogato opremljena monografija nesvakidašnjeg dizajna čiji je autor Slaviša Savić, grafički dizajner.

Dragoljub Sandić Sandi je bio akademski slikar – grafičar, dizajner, modni dizajner, ilustrator, tipograf i kaligraf, strip crtač, satiričar, pisac i poeta, angažovani borac za slobodu misli i govora. Modom i modnim dizajnom bavio se od studentskih dana, a nagrađen je i za rad u oblasti modne industrije. Dobitnik je brojnih prestižnih jugoslovenskih nagrada u oblasti dizajna i vizuelne komunikacije (Zlatno pero Beograda, Nagrada grada Beograda za politički plakat). Majska nagrada opštine Knjaževac posthumno mu je dodeljena 2002. godine. Njegovi radovi izlagani su u zemlji i svetu.

Realizaciju izložbe i štampu monografije podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a priređivanje izložbe knjaževačkog muzeja u Negotinu je nastavak više decenijske saradnje između muzeja u Knjaževcu i Negotinu.