Reklame

U utorak 03. septembra u 19.00 u galeriji Zavičajnog muzeja Knjaževac biti otvorena multimedijalna izložba Zavičajnog muzeja Paraćin “Privreda Paraćina – Od mlina do savremene industrije: sećanje za optimističnu budućnost” čiji su autori dr Hristina Mikić i Estela-Radonjić-Živkov.

Izložba “Privreda Paraćina – Od mlina do savremene industrije: sećanje za optimističnu budućnost” prikazuje privredni razvoj Paraćina, od predratnog perioda do današnjih dana kroz priču o najznačajnijim fabrikama Paraćina i bankama osnovanim u predratnom periodu.

Privredna istorija je jedan od najznačajnijih aspekata identiteta Paraćina, ali ona nije u dovoljnoj meri do sada bila dokumentovana, valorizovana i prezentovana široj javnosti.
Izložbu prate interaktivna publikacija i besplatna android aplikacija koje doprinose rekonstruisanju kulturnog nasleđa gradske arhitekture in situ (na licu mesta gde su ti objekti nekada bili i kako su izgledali).

Izložbu je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, CRH Cementara Popovac u okviru programa „Partnerstvo za budućnost“ i Opština Paraćin.