Foto: OŠ Desanka Maksimović

Iz OŠ „Desanka Maksimović“ u Zaječaru, saopštavaju da 1. septembra, počinje nova školska 2020/2021. godina, i da če škola raditi po izmenjenom rasporedu, prilagođenom trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporukama Ministarstva prosvete.

Prema rečima nadležnih iz OŠ „Desanka Maksimović“, časovi će trajati 30 minuta, a odeljenja će biti podeljena u dve grupe, A i B.

„O podeli na grupe i rasporedu časova, učenike će detaljnije obavestiti učitelji i odeljenjske starešine. Kada grupa A bude pohađala nastavu u školi, grupa B pratiće nastavu preko Radio televizije Srbije, i obratno. Grupe će se smenjivati svake sedmice“. kažu iz OŠ „Desanka Maksimović“.

Iz škole dalje navode da učenici koji su se opredelili da nastavu prate onlajn, biće u obavezi da prate časove preko RTS-a i platforme Gugl učionica, a provera znanja ovih učenika obavljaće se u školi.

„Pozivamo vas da se upoznate sa pravilima ponašanja u novoj školskoj godini kojih treba da se pridržavamo svi kako bismo bili zdravi i bezbedni u školi. Preporuka je da bar 10 minuta ranije roditelji/staratelji dovedu decu do glavne školske kapije, gde će ih dočekati dežurni nastavnik i učiteljica.Molimo vas da se pridržavate svih preporuka i budete odgovorni vodeći računa o sopstvenom zdravlju i zdravlju svih ostalih“ističu iz ove ustanove.

Takođe, iz OŠ „Desanka Maksimović“ mole da se prouči satnica po kojoj će se držati časovi i raspored učionica u kojima će boraviti odeljenja.

„Svima želimo zdravu i uspešnu školsku godinu“!poručuju iz OŠ „Desanka Maksimović.