Foto: fira.rs

U Klubu kulture „Naše mesto“ u Kotlujevcu sinoć je organizovana promocija knjige „Pod prekornim pogledom istorije“ autora Radovana Kalabića.

Prema rečima autora naslov je trilogija koja obuhvata njegove članke, eseje i istoriografske studije od 2008-2018. godine. Knjiga donosi nova i do sada nepoznata tumačenja mnogih istorijskih događaja, počev od ubistva i izdaje vožda Prvog srpskog ustanka Karađorđa Petrovića, preko izdaje i hvatanja generala Dragoljuba Draže Mihailovića do osnivanja Republike srpske.

Govoreći o autoru Vladimir Đuričić direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ je rekao da nisu istomišljenici po mnogim stvarima, ali poštuju  međusobno različite stavove. Radovan Kalabić magistrirao je na Filološkom fakultetu, objavio preko 100 naučnih radova, desetak knjiga, bavi se publicističkim radom, a pored ostalog bio je direktor i odgovorni urednik „Radio Indeksa“.

Promocija je organizovana na renoviranoj terasi, a prema rečima Đuričića, plan je da se klub kulture „Naše mesto“  dodatno uređuje i koristi tokom cele godine.

Izvor: Fira.rs

Reklame