Foto: Glas Zaječara

Opozicija u Zaječaru najavila je nastavak protesta „1 od 5 miliona“, za 21.jun, i pokrenula peticiju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u gradu na Timoku zbog kako oni kažu, vlasti koja za sedam godina nije uspela da otvori jednu fabriku dok su lažna obećanja način na koji oni vode grad.

Miloš Stojadinović, predsednik GrO Demokratske stranke u Zaječaru podsetio je da je na poslednjim izborima, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, izašao kao opozicionar, a da je nakon izbora prekrojio volju građana grada na Timoku, i prešao u Srpsku naprednu stranku.

„Prošlo je dve godine kako je formirana nova gradska vlast u Zaječaru, koja je odmah izgubila legitimitet, jer je grad Zaječar na izborima 2017. godine glasao opoziciona, a Boško Ničić je prevario svoje birače, i odmah nakon izbora pretrčao u Srpsku naprednu stranku i time prevario građane Zaječara“.– istakao je Stojadinović.

Stojadinović se osvrnuo i na to da Boško Ničić i Srpska napredna stranka u Zaječaru vladaju lažnim obećanjima, i da je to jedan od razloga zbog čega pokreću peticiju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Zaječaru.

„U proteklih sedam godina u Istočnoj Srbiji kao i Zaječaru, nije došao nijedan investitor, nije otvorena nijedna fabrika, dok je Ničić svuda obećavao da će samo u Zaječaru biti zaposleno oko 5.000 ljudi, ali do toga nije došlo“.

„Ono što je vrhunac bezobrazluka vlasti Srpske napredne stranke je i organizacija Gitarijade u Zaječaru. Pored toga što nismo videli finansijski izveštaj sa ove manifestacije, predlagali smo da gitarijada bude komercijalnog tipa, a ne da se finansira novcem svih građana našeg grada, međutim vlast se oglušila na naše zahteve. Dve godine od najavljivanja da će Gitarijada biti sve veća i veća, i gde su pare svih građana utrošene u novi objekat namenjen isključivo za Gitarijadu, sada očigledne više nema namenu za to“. – kazao je Stojadinović.

Kao paradoks Stojadinović dalje navodi i fudbalski stadion, sunčanu stazu, renoviranje škola, uređenje Novog groblja i još mnogo toga.

„Iako je fudbalski stadion pre samo nekoliko godina izgrađen, sada ćemo ga rušiti. Paradoks je i „Sunčana staza“ koja je posuta kamenom, a koja treba da služi za trčanje i rekreaciju“.

„Paradoks je i obnova škole „Ljubica Radosavljević Nada“ koja uveliko kasni, kao i rekonstrukcija hale sireva i uređenje Novog groblja… i brojni drugi projekti koji su najavljeni, pa onda zaboravljeni“.

Goran Kalčević, Predsednik GrO Narodne stranke u Zaječaru, kaže da se vlast ne ponaša domaćinski i da novcem iz budžeta finansira podobne medije.

„Da se ne ponašaju domaćinski dokazuju time što su iz budžeta grada nedavno dodelili 9 i po miliona dinara podobnim medijima, koji su zapravo dobili novac da ćute i ne otkrivaju građanima šta oni u stvari rade“.

„Nakaradna naprednjačka vlast, ne samo da nije dovela investitore, već je urušila sve naše, i FK Timok, i KK Maldost, sa sada uništavaju naš ponos, našu Kraljevicu, gradeći klozete“. – kazao je Kalčević.

Prema rečima Selena Ristić Vitomirović, iz Pokreta slobodnih građana u Zaječaru, opozicija se danas okupila da obeleži šest meseci od početka pobune ili bunta pod nazivom „1 od 5 miliona“.

„Protesti su pokrenuli svest u narodu da svako ima pravo da iskaže slobodno mišljenje i da niko nikog niko ne sme da ga ucenjuje, na primer ugovorima na određeno vreme“.

„Mi govorimo upravo u ime tih obespravljenih i verujemo da ćemo uspeti u tome“, istakla je Selena Ristić Vitomirović.

Za 21.jun 2019. godine zakazan je novi protestni skup „1 od 5 miliona“ u Zaječaru na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru.

 

 

Reklame