Vozače koji su danas iz Šipikova krenuli ka Negotinu u nameri da do Negotina i stignu regionalnim putem sprečili su smetovi!

Zimska idila ne donosi radost svima, a snežnim padavima naročito se ne raduju meštani krajeva koji po pravilu sa prvim snegom bivaju odsečeni od sveta.

Foto: Printscreen

Vozače koji su danas krenuli iz Šipikova preko Braćevca, državnim putem IIB reda, do Negotina u nameri da do Negotina i stignu sprečili su smetovi!

Na ovoj relaciji smetovi svake zime parališu saobraćaj i čine život meštana nepodnošljivo teškim.

Do prodavnica veoma često ne stižu redovno životne namirnice, a autobusi gradskog prevoza često ne uspevaju da se probiju do svojih krajnjih destinacija.

Jedan od vozača, D.T., koji je krenuo put Negotina sačinio je video zapis svog uzaludnog pokušaja da stigne do željene destinacije.

Zbog snežnih nanosa njegovo vozilo u jednom trenutku bilo je potpuno zaglavljeno u snegu, a nastavak putovanja bio je nemoguć zbog smetova čija je visina prelazila pola metra!

I autobus koji saobraća na relaciji Zaječar – Šipikovo u nekoliko navrata zaglavio se u smetovima.

Apelujemo na vozače da u svojim vozilima obavezno, zbog vremenskih uslova, imaju: lopatu, ćebad, sveću, vodu,a poželjno je da ponesu i nešto suve hrane.

Pre polaska na put proverite vozilo, izbegavajte, osim u slučaju nužde, polazak na put u kasnim večernjim satima, a o svom polasku obavezno obavestite najmanje jedno lice koje se nalazi u planiranoj krajnjoj destinaciji.

Ponesite punjače za mobilni telefon za auto, kako bi mogli da pozovete pomoć.

Takođe, apelujemo i na nadležne službe da ulože dodatne napore kako bi ovi putevi bili očišćeni, prohodni i bezbedni za kretanje vozila.