foto: Glas Zaječara

Odbornici Skupštine grada Zaječara zasedali su juče (četvrtak 13. februar) po hitnom postupku, kako bi bili obezbeđeni uslovi za funkcionisanje MZ Vratarnica i Centra za socijalni rad.

Većinom glasova odbornika, umesto Mirjane Radivojević za novog v.d. direktora Centra za socijalni rad u Zaječaru imenovan je diplomirani pravnik iz Zaječara Nenad Dinulović.

foto: Glas Zaječara – sednica Skupštine grada Zaječara

Šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“ Dr Nenad Ristović zamerio je što Dinulović ne dolazi iz redova zaposlenih u toj ustanovi,  dok je odbornik Ivan Joković ukazao na  nestručan rad zaposlenih u Centru za socijalni rad kojim se često „uništavaju ljudske sudbine“.

Nakon što je doskorašnji predsednik Mesne zajednice Vratarnica Gradimir Vasić podneo ostavku na tu funkciju, a Savet mesne zajednice nije zasedao duže od 3 meseca, savet je raspušten, a odbornici su većinom glasova za poverenika grada Zaječara imenovali Miodraga Jovanovića, penzionera iz Zaječara. On će obavljati poslove Mesne zajednice sve do izbora novog Saveta.

Potvrđen je i mandat novom odborniku Skupštine grada Zaječara, Vladimiru Stošiću, koji je došao na mesto nedavno preminulog odbornika Jovice Mihailovića.

Na jučerašnjem zasedanju gradskog parlamenta odbornici su usvojili i Rešenje o imenovanju predsednika članova i sekretara komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica i rešenje o obrazovanju Drugostepene komisije za sprovođenje  izbora.

U nastavku možete pogledati snima cele sednice Skupštine Grada Zaječara.

35.sednica Skupstine grada Zajecara

Gepostet von Glas Zaječara am Donnerstag, 13. Februar 2020

Nastavak 35.sednice Skupstine grada Zajecara

Gepostet von Glas Zaječara am Donnerstag, 13. Februar 2020