Na sednici Gradskog veća usvojen je Nacrt odluke o izboru najpovoljnije ponude u postupku poveravanja obavljanja komunalne delatnosti linijskog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara, kao i Nacrt javnog ugovora o poveravanju komunalne delatnosti linijskog gradskog i prigradskog prevoza putnika.

Razmatran je i usvojen Nacrt rešenja o imenovanju glavnog urbaniste grada Zaječara.

Data je saglasnost na program poslovanja JKP Vodovod Zaječar za ovu godinu, kao i JKP Zaječar –parking „Zaječar“ za 2019. godinu.

Data je saglasnost na plan i program poslovanja JKSP Zaječar za ovu godinu, kao i na program poslovanja JKP Higijena „Zaječar„ za 2019. godinu.

Razmatran je predlog zaključka o davanju saglasnosti za donošenje rešenja i zaključenje ugovora o davanju građevinskog zemljišta u zakup.

Usvojen je predlog zaključka o povlačenju predloga zaključka o davanju saglasnosti za donošenje rešenja i zaključenje ugovora o davanju građevinskog zemljišta u zakup utvrđen na 79. sednici Gradskog veća koja je održana 30. januara, kao i nacrt zaključka o davanju saglasnosti za donošenje rešenja i zaključenje ugovora o davanju građevinskog zemljišta u zakup.

Razmatran je izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Zaječara za 2018. godinu.