Foto: Glas Zaječara

Zaječarska inicijativa u utorak, 12. novembra u Omladinskom centru organizovala je javnu raspravu o učešću građana u planiranju i odlučivanju o javnim prostorima. Zaključak tribine da je potrebno veće poverenje između građana i institucija kao i veća transparentnost lokalne samouprave prilikom uređenja javnih prostora.

Građanima su se obratiti gosti javne tribine: Mirko Popović, programski direktor Regulatornog instituta za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine,  Jovan Rajić, advokat i predsednik UO Regulatornog instituta za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine i Božena Stojić, urbanistkinja, Institut za urbane politike.

Zaključak tribine održane sinoć u Omladinskom centru je da je potrebno veće poverenje između građana i institucija kao i veća transparentnost lokalne samouprave prilikom uređenja javnih prostora.

Kako je to izgleda sinoć pogledajte na linku ispod.

Vitalne diskusije: Učešće građana u odlučivanju o javnim prostorima

Građanima Zaječara su se obratili gosti javne tribine: – Mirko Popović, programski direktor Regulatornog instituta za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine, (RERI)- Jovan Rajić, advokat i predsednik UO Regulatornog instituta za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine, (RERI)- Božena Stojić, urbanistkinja, Institut za urbane politike.

Gepostet von Omladinski centar Zaječar am Dienstag, 12. November 2019