Danas je održana 44. sednica Gradskog veća grada Zaječara.  Sednica je održana po sledećem predloženom dnevnom redu:

Odlukom o Prvom dopunskom budžetu grada Zaječara za 2018.godinu ukupan budžet uvećava se za 85.860.117,40 dinara.

Najveći deo ovog uvećanja biće, prema nacrtu dopunskog budžeta, utrošen za realizaciju projekata, među kojima se izdvajaju: Plan detaljne regulacije banjsko turističkog kompleksa Nikoličevo, Urbanistički projekat toplane na Kraljevici, Nabavljanje nepokretnosti – „Hajduk Veljkov Konak“, Izgradnja mosta u naselju Kotlujevac. Novim nacrtom budžeta predviđeno je i uvećanje izdvajanja za održavanje zelenih površina, kao i izrada projekata rekonstrukcije škola na teritoriji grada Zaječara, pribavljanje građevinske dozvole za izgradnju Doma zdravlja u Kotlujevcu, kao i pribavljanje projektne dokumentacije za grejanje u Domu kulture u Kotlujevcu.

Kadrovski plan za 2018. godinu je usklađen radi određivanja potrebnog broja zaposlenih na neodređeno vreme, broja pripravnika čiji se prijem planira i broja zaposlenih čiji se prijem u radni odnos na određeno vreme planira u Kabinetu gradonačelnika.

Članovi Gradskog veća razmatrali su i nacrt Odluke o usvajanju početnog likidacionog izveštaja Ustanove Centar za kulturu i turizam „Cekit“ Zaječar u likvidaciji.

Nacrtom odluke utvrđeno je da priznata potraživanja fizičkih lica iznose 2.008.694,48 dinara, dok je su osporena potraživanja u iznosu od 814.600,00 dinara.

Priznata su i potraživanja pravnih lica u iznosu od 1.872.404,45 dinara, dok su osporena potraživanja u iznosu od 23.326,32 dinara.

Članovi gradskog veća usvojili su nacrte odluka po predloženom dnevnom redu.