Foto: PKS - RPK Zaječar
Reklame

U Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga je, 23. februara 2018. godine, održana treća sednica Parlamenta privrednika, na kojoj je prezentovan Izveštaj o radu za 2017. godinu i plan aktivnosti za tekuću godinu Privredne komore Zaječar.
Sednicu parlamenta je vodio Ljubinko Gobeljić, predsednik Parlamenta privrednika, istaknuti privrednik – vlasnik kompanije FPM Agromehanika iz Boljevca.

Foto: PKS – RPK Zaječar

Prisutne je pozdravio Dejan Tošić, direktor PKS – RPK Zaječar, koji je prezentovao tekuća privredna kretanja u Zaječarskom i Borskom okrugu za 2017. godinu i plan aktivnosti za tekuću. Ukazao je na značaj pokretanja lokalnih inicijativa privrede i mogućnosti Privredne komore Srbije u njihovoj realizaciji.

Sednici su pored članova Parlamenta, prisustvovali i Nermina Ljubović, zamenik generalnog sekretara PKS i dr Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac. Nermina Ljubović je istakla značaj jedinstvenog komorskog sistema i mogućnostima Zakona o privrednim komorama, kao mehanizma za izmene i unapređenje regulatornog okvira i stvaranja kvalitenijeg privrednog ambijenta u Srbiji.

Foto: PKS – RPK Zaječar

Nebojša Marjanović je ukazao na značaj institucionalne saradnje i veće podrške stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta u regionu istočne Srbije. Kao primer dobre prakse je naveo kompaniju FPM Agromehanika Boljevac, koja na prostoru nekadašnjeg IMT-a konstantnim investicijama unapređuje svoje poslovanje.

U okviru održane sednice Parlamenta privrednika, između Opštine Boljevac i PKS – RPK Zaječar je potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji. Sporazum je, u ime Opštine Boljevac, potpisao dr Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac, a u ime Komore, Dejan Tošić direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

Foto: PKS – RPK Zaječar

Tom prilikom je dogovorena saradnja na stvaranju što povoljnijih uslova za poslovanje privrednika, učešće u radu ekonomskog Saveta i radnih grupa, saradnja na pisanju i realizaciji projekata, organizaciji nastupa na sajmovima u zemlji i inostranstvu, organizaciji seminara, prezentacija i obuka za privredna društva i poljoprivredna gazdinstva i drugi brojni vidovi saradnje.

Izvor: PKS – RPK Zaječar

Reklame