Priređen svečani prijem predstavnika Francuske ambasade u Gradskoj upravi.

 

Tradicionalnim prijemom predstavnika Francsuske ambasade u Gradskoj upravi otpočeo je program svečanog obeležavanja Dana oslobođenja Grada Zaječara u Prvom svetskom ratu.

Svečanu delegaciju na čelu sa njegovom ekselencijom ambasadorom Republike Francuske Žan Lujem Falkonijem primio je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Ambasador Falkoni i gradonačelnik Ničić, foto: Glas Zaječara

Njegova ekselencija ambasador Republike Francuske Žan Luj Falkoni naglasio je da je svaka poseta Zaječaru veoma emotivna, jer Srbiju i Francusku vezuje zajednička  istorija.

Više reči bilo je i o saradnji na polju turizma i vinogradarstva.

„Mi smo danas razgovarali i o turizmu i o vinogradarstvu, a Francuska zna šta duguje Srbiji kada je u pitanju vinogradarstvo.“ – izjavio je ambasador Falkoni prilikom posete Zaječaru

Gradonačelnik Boško Ničić naglasio je da je velika čast i zadovoljstvo što je novi ambasador Francuske Zaječar, kao i da se smatra da je ovo početak jedne lepe i plodne saradnje.

Gradonačelnik Ničić najavio je otkrivanje spomenika generalu Gambeti i generalu Coloviću.

„Dugo smo razgovarali, na mnogo tema. Ključna tema je izgradnja spomenika generalu Gambeti, koji je predvodio jedinice,  i da zajedno sa njim odamo počasti generalu sa ovih prostora, generalu Coloviću, koji je učestvovao u ovim borbama.“ – izjavio je Boško Ničić