Foto: Pozorište zoran radmilović
Reklame

U Centru za kulturu u Kotlujevcu u subotu uveče održan je prvi godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla ZO-RA  pod upravom Nenada Petkovića. Gradski folklor osnovan je pre nešto više od godinu ipo kao deo ustanove Narodno pozorište Timočke krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i do sada se okitio brojnim nagradama i priznanjima.

Gosti na koncertu bili su Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca Mihailović“ iz Zaječara i KUD-ovi:  „Slavko Gajin“ iz Vojke, „Žabari“ iz Žabara i „Kolo“ iz Knjaževca. Publika je bila oduševljena  vrhunskim folklornim koreografijama i umešnošću izvođača, kako gradskog folklora, tako i gostiju.

Koncert je  posvećen Jovici Mihailoviću Joci , nedavno preminulom organizatoru kulturno-umetničkih manifestacija u  ustanovi „ Zoran Radmilović”, čijoj je  porodici posthumno  uručena zahvalnica za njegov doprinos razvoju gradskog folklornog ansambla, kao i kulturnog amaterizma na području Zaječara. Zahvalnice su uručene i predstavnicima gostujućih KUD-ova.