Foto: Glas Zaječara

Društvo humanista radnika Železnice Srbije „Timočka krajina – Zaječar“ i ove godine organizovalo je Festival humanosti „Zlatna kap Timočke krajine – da pobedi život“. Ove godine je 30. jubilarni Festival.

Foto: Glas Zaječara

Zaječar je danas 5. septembra ponovo bio domaćin Festivala humanosti u okviru koga je održana tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Ove godine akcija je održana pod sloganom „Zlatna kap Timočke krajine – da pobedi život.“

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je od 8 do 15 časova u prostorijama stadiona Fudbalskog kluba „Timok“, a po okončanju akcije dobovoljnog davanja krvi priređen je i prigodan kulturno – zabavni program za sve učesnike akcije.

Foto: Glas Zaječara

Dragana Đurašević, suorganizator i vlasnica cvećare „Gaga“ podsetila je da je danas jubilarni 30. put organizovana akcija davanja krvi njihovog udruženja.

Foto: Glas Zaječara
Dragana Đurašević vlasnica cvećare „Gaga“.

„Danas obeležavamo jubilej 30 godina kako naše udruženje sprovodi akcije dobrovoljnog davanja krvi. Naš cilj je da podignemo svest građana koliko je značajno da budu dobrovoljni davaoci dragocene tečnosti kao što je krv. Rade Spasić je čovek koji već 30 godina sprovodi ovakve akcije i njemu dugujemo zahvalnost. Danas smo sakupili 80 jedinica krvi i danas je bilo preko sto građana. Svi su dobili majice kao podsetnik na današnji dan.“ – istakla je Dragana Đurašević vlasnica cvećare „Gaga“.

Organizatori Festivala humanosti su Drušvo humanista – radnika Železnice Srbije „Timočka krajina – Zaječar“, PSK „Istok – Timočki divljaci“ Zaječar i Grad Zaječar. Ove godine u ulozi suorganizatora našli su se „Heineken“ Zaječar, „Telekom“ Beograd, Sindikat Telekoma Zaječar i Cvećara „Gaga“, udruženje „Dragan Simeonović – Siki“ iz Rakitova kod Jagodine.

Reklame