Reklame

Državljani Srbije moći će da uđu u Srbiju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata, saopštila je Vlada nakon današnje sednice. Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana, piše Insajder.

Vlada Srbije je na sednici usvojila protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Srbiju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, navodi se u saopštenju.

Strani državljani mogu u Srbiju da uđu uz dva uslova – negativan PCR test na korona virus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ta potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Krizni štab za zaštitu zdravlja preporučio je Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Izvor: Insajder