foto:nptk zoran radmilović

Gledaoci su gromoglasnim aplauzom tri puta vraćali na poklon glumice: Tanju Bošković, Natašu Petrović, Viktoriju Arsić i Lanu Karaklajić.

Na novoj sceni „Zvezdara teatra“ sinoć je odigrana beogradska premijera predstave „Petra“ po tekstu i u režiji Irfana Mensura.

Među publikom je bilo puno istaknutih  glumaca, reditelja, novinara, muzičkih umetnika.

Dramaturg i reditelj Željko Hubač ističe da je „Petra“ zanimljiva predstava koja je izvela na scenu četiri dobre glumice: „To je ono što je po meni najveća vrednost ovog gostovanja, da je postignuta jedna vrsta dobre glumačke uravnoteženosti unutar ansambla, s obzirom na to da je Tanja Bošković gošća ove predstave. Mislim da je to veliki kompliment za ženski deo ansambla zaječarskog pozorišta“-rekao je Hubač.

foto:nptk zoran radmilović

Za Milana Cacija Mihailovića utisak o predstavi je izuzetan: „Ova predstava je za zaječarski teatar pun pogodak. U pitanju je jedna izuzetna, prava glumačka predstava. Ne znam koliki jeudeo mog kolege i reditelja Irfana Mensura, ali mislim da je sjajno radio sa glumcima“-kaže Caci.

Među prisutnima u publici bila je i Princeza Jelisaveta Karađorđević : „Uživala sam u predstavi pogotovo što sam majka dve ćerke i potpuno razumem ono što se večeras dešavalo na sceni. Nije lako biti majka. Glumice su jako fine, a režiser Irfan Mensur je izvanredan. Jako cenim Irfana Mensura“, istakla je princeza.

Gledaoci su gromoglasnim aplauzom tri puta vraćali na poklon glumice: Tanju Bošković, Natašu Petrović, Viktoriju Arsić i Lanu Karaklajić. Dramaturg predstave je Vladimir Đurđević , autor muzike je Aleksandar Sanja Ilić , scenografiju potpisuje Mirko Stokić, a za kostim su zadužene Mirjana Stanojević i Gorica Ilić.

 

 

Reklame