foto: zajecar.info

Na  jučerašnjoj sednici Skupštine grada Zaječara odbornici su usvojili  Predlog Odluke o Završnom računu budžeta grada  za 2018. godinu.

Razmatrani su i Predlog Rešenja o Finansijskom izveštaju Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju„ Zaječar u likvidaciji za period od 1. januara do 31. decembra 2018. godine. Usvojen je Lokalni antikorupcijski plan grada za period od 2019. do 2022. godine, usvojen Predlog o obrazovanju Radnog tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana grada kao i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Zaječara za 2019. godinu.

Na sednici je su razmatrani Predlog Rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima, Izveštaji o radu i poslovanju Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar za ovu godinu, kao i Izveštaji o radu.

Bilo je reči i o Finansijskom poslovanju, planu i programu rada, Zdravstvene ustanove Apoteka „Zaječar“, Centra za soicjalni rad „Zaječar“ i Matične biblioteke „Svetozar Marković“.

Odbornici su razmatrali i usvojili Predlog Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, kao i zapisnik Budžetske inspekcije grada Zaječara od 11. aprila ove godine o kontroli primene zakona u oblasti materijalno finansijskog poslovanja, namenskog i zakonitog korišćenja sredstava kod Istorijskog arhiva „Timočka krajina“ Zaječar za period od 1. januara do 31. decembra 2018. godine.

Reklame