Reklame

Na današnjoj sednici  Skupštine grada Zaječara većinom glasova odlučeno je da u narednih šest meseci Nikola Šarčević obavlja funkciju  v.d. direktora JKP „Vodovod“ u Zaječaru, nakon što je bivšem direktoru Marku Paunoviću istekao mandat. Zamenica gradonačelnika Marina Milić istakla je da se danas ne imenuje direktor, već vršilac dužnosti direktora JKP „Vodovod.

Usvojen je  Predlog Odluke o prioritetnim oblastima od javnog interesa grada Zaječara za 2019. i 2020. godinu u kojima će se podsticati projekti od javnog interesa koje realizuju udruženja, Rešenja o Izmenama i dopunama Programa poslovanja za 2019. godinu, o davanju saglasnosti na Izmene Posebnog programa korišćenja sredstava iz budžeta grada po osnovu subvencija za 2019.godinu,  imenovan su  predsednik i članovi Nadzornog odbora Javnog preduzeća za planiranje,projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar. Data je  saglasnost na Prvu izmenu Programa poslovanja  za ovu godinu, imenovani su  predsednik i članovi Nadzornog odbora JKP „Timok Održavanje“.

Usvojeni su Izveštaji o radu, Plan rada i Finansijski plan Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, kao i razrešenje i imenovanje članova Školsih odbora Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović” i Osnovne škole “Hajduk Veljko”. Razmatran je zaspisnik o kontroli primene zakona u oblasti materijalno finansijskog poslovanja, namenskog i zakonitog korišenja sredstava kod OŠ “Ljuba Nešić” Zaječar za period od  1. januara  do 31. decembra 2018. godine.

Skupština grada Zaječara nije usvojila   Izveštaji o radu , Plan rada, Finansijski plan i izveštaj Narodnog muzeja “Zaječar”.