Foto: Zajecar.info

Prilikom početka izgradnje fabrike u industrijskoj zoni zapad gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio je za iduću nedelju dolazak investitora iz Nemačke. Od tada je proteklo 12 dana, investitora još uvek nema.

Kada je 14. avgusta u industrijskoj zoni „Zapad“ počela izgradnja fabrike za proizvodnju kablova, u kojoj će u naredne dve godine posao naći šezdeset Zaječaraca, Ničić je za iduću nedelju najavio dolazak investitora iz Nemačke.

„Nakon “APTIV”-a (Irska) koji su “neverne Tome” prerano otpisale i “Tel-kabl”-a u Zaječar sledeće nedelje dolaze i investitori iz Nemačke. Industrijska zona “Zapad” lagano se otvara.
Da li će biti novih radnih mesta…za one koji hoće da rade odgovor je – SIGURNO DA !
Kada ? Brže nego što smo se nadali ali sigurno ne “preko noći” !“kazao je tada Ničić.

Od ove najave prošlo je tačno dvanaest dana. Nema investitora, a na pitanje koje smo poslali Ničiću šta se dešava sa najavljenim investitorom iz Nemačke, još uvek nismo dobili odgovor.

Otvaranje novih pogona, a samim tim i novih radnih mesta,  neizostavno će doneti boljitak i preokret u Zaječaru. Ostaje samo da se vidi kada će aktuelna situacija dozvoliti da do realizacije planiranih i najavljenih investicija zaista i dođe.

Imajući u vidu ranije najavljene investicije, gradonačelnika Zaječara upitali smo 10. avgusta da li najavljena prodaja imovina ima veze sa otvaranjem MOL pumpe i lanca restorana KFC-a, ali  se gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, tim povodom nije oglasio do danas tako da ostaje nejasno da li postoji veza između najavljene investicije i prodaje imovine Zaječar prometa.

Podsećamo, 13. decembra 2019. godine gostujući na Magnum radiju, gradonačelnik Zaječara kazao je da su predstavnici kompanije MOL, koja je kupila zemljište bivšeg  „Zaječar prometa“ u Čupićevoj ulici, posetili  Zaječar i prilikom susreta sa njim potvrdili da će otvoriti savremenu benzinsku stanicu na toj lokaciji, i lanac restorana KFC.