Reklame

Najveće zaječarsko naselje nedavno je po treći put promenilo svoje ime. Nekadašnji „AVNOJ“, odnosno naselje „Kraljevica“ od sada na dalje biće deo ulice „Ljube Nešića“.

Promena naziva naselja i promena brojeva kojim su označene adrese proistekla je iz Pravilnika o adresnom registru, odnosno iz Uredbe Vlade Republike Srbije koja je doneta 2017. godine.

Promena naziva naselja za mnoge je ipak došla neočekivano, jer se dobar broj Zaječaraca još uvek i dalje koristi prvobitnim nazivom: „Avnoj“.

Mnoge stanovnike ovog naselja uznemirila je i pomisao da će morati da menjaju lična dokumenta, što je jedna od pratećih neprijatnosti koje promena naziva donosi.

Najvažnije za meštane ovog naselja Zaječara je da znaju da u skladu sa Pravilnikom o adresnom registru troškove zamene dokumenata ( ličnih karti, putnih isprava… ) neće snositi građani, već lokalna samouprava.

Koliko će meštanima biti potrebno da se naviknu na to da naselje ima novo ime, odnosno novu adresu, ostaje da se vidi. Sasvim je izvesno da će uprkos promeni još dugo upotrebi biti nazivi koji su do sada korišćeni: „Avnoj“ i „Kraljevica“.