Foto: Printscreen / zajecar.info
Reklame

Osnovna svrha „Građanskog vodiča kroz budžet“ je da na što jednostavniji i razumljiviji način objasni u koje svrhe se koriste javni resursi kako bi se zadovoljile potrebe građana.

Građanski budžet predstavlja sažet i jasan prikaz Odluke o budžetu grada Zaječara za 2019. godinu, koja je po svojoj formi veoma obimna i teška za razumevanje zbog specifičnih pojmova i klasifikacija koje je čine. – navodi se u uvodnoj reči ovog dokmenta objavljenog na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Zaječara.

Građani koji putem linka „GRAĐANSKI BUDŽET“ moći će veoma lako da osvare u novčana sredstva koja se izdvajaju iz budžeta za pojedine projekte, budžetske korisnike i namene.

Foto: Printscreen / zajecar.info

Jednostavnim uvidom u ovaj dokument za svega par minuta dolazite do informacije da će u 2019. godini iz budžeta za ustanovu „Oblutak“ biti izdvojeno 14.049.000 miliona dinara, za srednje škole 90.243.765 dinara, a za zaječarsko pozorište 122.356.700 dinara.

„Kroz ovaj transparentan pristup nastojimo da unapredimo razumevanje i interesovanje naših sugrađana za lokalne finansije,a u perspektivi očekujemo i saradnju lokalne samouprave i žitelja grada Zaječara u zajedničkom postavljanju ciljeva, definisanju prioriteta i planiranju razvoja našeg grada.“ – navodi se u uvodnoj reči ovog dokumenta koju je svojim sugrađanima uputio gradonačelnik Boško Ničić.