Foto: Pixabay / MichaelGaida (ilustracija)

Primena novog Pravilnika o tehničkom pregledu vozila startuje 5. jula 2018. godine.

Od ovog datuma vlasnici svih vozila starijih od 15 godina biće u obavezi da tehnički pregled vozila obave dva puta godišnje.

Trenutna cena tehičkog pregleda u Zaječaru iznosi 1500 dinara za putnička vozila, odnosno 1000 dinara za motore, skutere i poljoprivredne mašine.

Ovo i nije tako veliki trošak, ali novi Pravilnik o tehničkom pregledu vozila sasvim sigurno će rezultirati poskupljenjem tehničkog pregleda, koji će prema nekim najavama iznositi 3000 – 3600 dinara za putnička vozila, već od decembra 2018. godine.

Imajući u vidu činjenicu da je od ukupno 2.312.941 čak 571.448 njih starije od 20 godina – vest o novom pravilniku koji će se primenjivati u tehničkom pregledu – izazvala je burne reakcije.

Ovih dana na mnogim društvenim mrežama popularna je tabela kojom se prikazuje primena tehničkog pregleda putničkih vozila u zemljama širom sveta. Činjenica da Srbija prednjači po broju tehničkih pregleda, izazvala je veliko nezadovoljstvo među građanima.

Foto: Živko Božić

Putem interneta je pokrenuta čak i online peticija za ukidanje novog pravilnika – ali po svoj prilici, ništa se neće promeniti. Prvi tehnički pregledi za old-tajmere startovaće od januara 2019. godine.

Reklame