Nemanja Veljković sa advokatima Foto: Glas Zaječara
Reklame

Danas je u Osnovnom sudu u Zaječaru, obustavljen krivični postupak po privatnoj krivičnoj tužbi roditelja Saše Mirkovića protiv Nemanje Veljkovića, organizatora protesta „1 od 5 miliona“, pošto se privatni tužioci nisu pojavili sa svojim advokatom na glavni pretres, kazao je advokat Veljkovića, Zoran Marković.

Prema rečima advokata Markovića ovo je logičan rasplet pošto on veruje da su oni shvatili da je tužba neosnovana.

advokat Zoran Marković Foto: Glas Zaječara

„Danas je postupak protiv Nemanje obustavljen, jer privatni tužioci se nisu pojavili na glavnom pretresu. Po mom mišljenju to je logičan i očekivan rasplet, pošto je očigledno da su oni shvatili da je ova privatna tužba neosnovana“.– kazao je advokat Zoran Marković. 

Nemanja Veljković kaže za portal Glas Zaječara da nedolaskom na zakazano ročište roditelji Saše Mirkovića su odustali od tužbe.

Nemanja Veljković Foto: Glas Zaječara

„Danas 26. septembra bio je zakazan glavni pretres po privatnoj tužbi roditelja Saše Mirkovića. Pošto se nisu pojavili, sud je doneo oslobađajuću presudu za mene. Mogu samo da kažem da je pravda zadovoljena. kazao je Veljković za portal Glas Zaječara.

Po rečima advokata Nemanje Veljkovića, Kalčević Gorana, ovo je očekivani sudski epilog nakon ovakve besmislene privatne krivične tužbe iz obesti od strane privatnih tužilaca. On smatra da je ovo mala pobeda svih slobodnih građana u Zaječaru koji su mesecima protestovali protiv višegodišnje štetne politike koja se vodi u Zaječaru a čiji je deo bio i sin privatnih tužilaca.

Podsećamo, roditelji Saše Mirkovića su podneli tužbu protiv Nemanje Veljkovića za uvredu zbog stavljanja letka u poštansko sanduče, gde je sa ostalim građanima prilikom protesta, kada je kolona prolazila pored njihove kuće, ostavio letak na kome je iznešen politički stav kakva je bila vladavina njihovog sina Saše Mirkovića.

Reklame