Okupljenim građanima Boško Obradović poručio je da će se, ukoliko svi uhapšeni ne budu oslobođeni sutra do 15 časova, oglasiti organizatori sa informacijom o novom okupljanju.

Nakon višesatne blokade Predsedništva, tokom koje je oko ove zgrade stvoren živi zid, demonstranti su se uputili ka policijskoj stanici  „29. novembar“ kako bi zatražili oslobođenje lica koja su uhapšena povodom sinoćnjeg upada u zgradu Radio televizije Srbije.

Tokom okupljanja nepoznata lica gađala su policijski kordon, ali su organizatori odmah uputili zahtev da se svako dalje nasrtanje na policijske snage obustavi, jer su protesti mirni i upućeni ka oslobođenju uhapšenih lica.

Zbog najavljenog kontramitinga pristalica Srpske napredne stranke oranizatori protesta obratili su se okupljenim građanima, kako bi se sprečili nemiri na ulicama srpske prestonice.

„Ja imam jednu veliku obavezu da vam kažem da mi nismo zaboravili Milutina Jeličića Jutku, čiju ostavku čekamo da se potvrdi na skuštini opštine Brus.

Nismo zaboravili ni Dragoljuba Simenonovića, predsesnika opštine Grocka, čiju ostavku, ali i krivičnu odgovornost čekamo.

Nismo zaboravili ni Bogdana Labana, koji hoće da čupa grkljane.

Nismo zaboravili ni Zorana Babića, koji je još uvek direktor Koridora Srbije, i nismo zaboravili koji su naši osnovni zahtevi.

Mi tražimo ostavke Aleksandra Vučića, Ane Brnabić, Maje Gojković i Dragana Bujoševića.“ – poručio je Boško Obradović.

Gepostet von Glas Zaječara am Sonntag, 17. März 2019

„Tražimo oslobođenje RTS-a, Radio-televizije Vojvodine i REM-a za drugačike mišljenje.“ – istakao je Obradović u svom obraćanju.

Boško Obradović potom je dodao:

„Prva informacija je svi uhapšeni, njih preko deset starosti od 18 do 28 godina su evakuisani iz policijske stanice ’29. novembar’ i poslati u razne prekršajne sudove gde im se izriču različite mere, od zadržavanja do 48 sati do pritvora u trajanju od 30 dana. Neki od njih su povređeni, neki su tražili hitnu pomoć.“

Gepostet von Glas Zaječara am Sonntag, 17. März 2019

U svom obraćanju Boško Obradović još jednom je istakao da su za sinoćni upad u zgradu RTS odgovorni on lično, Dragan Đilas, Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović i pozvao je da privedu njih, a da oslobode nedužna lica.

„Druga informacija je: ovaj čovek koji nije normalan, a koji se nalazi na čelu ove države, naredio je da se okupljaju oko stranačkih centrala i da polaze za Beograd.

Ljudi, ovaj čovek je lud, ovaj čovek želi građanski rat!“ – izneo je Obradović u svom obraćanju.

Organizatori će se sutra, ukoliko do 15 časova ne budu oslobođena uhapšena lica, oglasiti o daljim koracima.

 

Reklame