Boško Obradović ispred RTS-a sa zahtevima Dveri / Foto: Printscreen youtube
Reklame

Lider pokerta Dveri Boško Obradović izjavo je da će tužilaštvo odbaciti krivčnu prijavu koju je policija podnela protiv njega i još tri člana tog pokreta, u kojoj ih sumnjiči za nasilničko ponačanja prilikom nedavnog incidenta kod Skupštine Srbije.

„Medjutim, tužilac se pokazao kao veoma ažuran kada se radi o opoziciji i goni nas četvoro iz pokreta, dok u njegovoj fioci već dugo stoje brojne ktrivične prijave koje sam zbog korupcije i kriminala podnosio protiv funkcionera iz vrha vlasti“, kazao je Obradović novinarima neposredno nakon saslušanja u tužilastvu.

On je, govoreći o dogadjajima od 8. maja ispred Skupštine Srbije, naveo da su predsatavnici Dveri samo koristili svoje pravo na politički protest zbog kršenja Usatava.

Prema njegovim rečima, incident su izazvali Marjan Rističević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i još neki poslanici vlasti koji su probali „da prodju kroz nas, ali mi nismo fizički reagovali, već samo verbalno“.

On je naveo i da se samo priča o pocepanom sakou Rističevića, „što nema veze sa pripadnicima Dveri, jer je njega skupštinsko obezbedjenje štitilo sve vreme“.

„Stalno se zamenjuju teze. Stalno se govoro o tom pocepanom sakou, dok imamo pocepanu državu, pocepane medije, pocepano pravosudje zahvaljujući ovoj vlasti“, rekao je Obradović.

Ponovio je i da se neće pozivati na poslanički imunitet, podestivši da njemu mandat i onako uskoro ističe.

Obradović je kazao da će tužilaštvo u narednoj fazi saslušati kao oštećene Marijana Risticevića i Zlatibora Lončara.

Izvor: Beta

Reklame