Firo: printscreen rts, n1

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je vrsta protesta kakav je on odabrao, štrajk gladju ispred zgrade Skupštine Srbije, ostao „jedini način da se skrene pažnja i domaće i medjunarodne javnosti na to šta se u Srbiji dešava“, i najavio da će zajedno sa Ivanom Kostićem nastaviti sa protestom.

Obradović je na konferenciji za novinare koju je održao ispred Narodne skupštine, čiji je poslanik, rekao da je povod za protest i štrajk gladju „nasilni pokušaj vlasti da potpuno nedemokratski, zdravstveno nebezbedno i protivustavno održi izbore 21. juna“.

„Ako je to nešto što mi svi treba da ćutimo i trpimo, onda će naša žrtva biti uzaludna“, kazao je Obradović.

On je rekao da su mediji pogrešno preneli njegovu izjavu „da se za pomoć obratio Evropskoj uniji“, i rekao da to nije učinio već da se obratio Evropskom parlamentu.

„To je velika razlika, u Evropskom parlamentu su zastupljene sve političke opcije pa i one evroskeptične. Evropski parlament je prava slika evropske političke scene i dužni smo da ih obavestimo o tome šta se radi u Srbiji“, rekao je Obradović.

Obradović je naveo da je protivnik bilo kakvog stranog mešanja u unutrašnje stvari zemlje, ali da su Dveri ovim obraćanjem te političke faktore u inostranstvu „stavili na neku vrstu ispita“.

„Ako je za sve njih ono što se dešava u Srbiji normalno i ako su za njih izbori demokratski onda smatram da oni ne žele Srbiji dobro“, rekao je Obradović.

Izvor: Beta

Reklame