Firo: printscreen rts, n1

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se nada da će Evropska unija (EU) čuti „vapaj“ i neće stati na stranu vlasti jer „put kojim je krenuo aktuelni režim nije dobar i ne vodi ka dobrome“.

„Nadam se da EU neće sebi dozvoliti da bude na strani jednog nedemokratskog, zdravstveno nebezbednog i protivustavnog izbornog procesa jer bi to značilo da EU nije na strani Srbije, odnosno da ne želi dobro srpskom narodu i državi“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare kod stepeništa Skupštine Srbije gde štrajkuje glađu.

„Uveren sam i nadam se da to neće biti slučaj“, rekao je Obradović, „i zato ćemo pisati brojnim evropskim ali i i svetskim adresama i na Istoku i na Zapadu da bi se ovaj vapaj čuo i da bi eventulano svi zajedno našli načina da prevaziđemo ovu političku krizu“.

On je naglasio da je pandemija u zamahu u svetu i da nema ni jedne države u Evropi koja je nastavila sa svojim izbornim radnjama sem Srbije.

Govoreći o skupu podrške koji je za popodne najavljen kod Skupštine, on je ponovo zamolio sve koji dođu da poštuju zdravstvene mere distance od dva metra, da nose maske i u miru, ćutanjem, izraze svoje nezadovoljstvo i da se uzdrže od bilo kakvog skandiranja.

On je rekao da zna za zabranu okupljanja više od 50 ljudi ali da ne može da zabrani ljudima da dođu ako žele.

„Skup treba da se razlikuje u svemu od skupa Srpske napredne stranke, koji je ovde održan pre nedelju dana, da bude gandijevski, nenasilan, hrišćanski“, rekao je Obradović.

Kako je napomenuo, poziv na ‘protrest ćutanjem’ uputili  su građani okupljeni u Fejsbuk zajednici ‘Sloboda, sigurnost i pravda za sve’.

On je rekao da su njega i stranačkog kolegu Ivana Kostića, sa kojim zajedno štrajkuje glađu, juče pregledali lekari i da nemaju zdravstvenih tegoba.

Izvor: Danas

Reklame