Boško Obradović ispred RTS-a sa zahtevima Dveri / Foto: Printscreen youtube

Sedmog dana štrajka glađu ispred Narodne skupštine lider Dveri Boško Obradović rekao je da su članovi pokreta predali zahtev RTS-u da im se omogući pojavljivanje na javnom servisu kako bi objasnili razloge svog štrajka glađu. Obradović će, kako kaže, zajedno sa poslanikom Ivanom Kostićem nastaviti i dalje protest ispred zgrade Narodne skupštine, piše Insajder.

Lider Dveri je istakao i da su preventivni pregledi pokazali da se nalaze u odličnom stanju.

Obradović je rekao da su kolege Dragan Vesović i Marija Janjušević predali RTS-u zvaničan zahtev njihovog štrajka da im se posle četiri godine omogući jedna jednočasovna večernja emisija na kojoj bi mogli da objasne svoje zahteve.

„Očekujemo da narednih dana nešto mora da se dogodi jer vlast neće moći još dugo ovaj štrajk da ignoriše. Zabrinjava nas da uređivački kolegijum već 48 sati ignoriše naš zahtev da dobijemo mogućnost da uživo obrazložimo šta ovde radimo“, naglasio je Obradović.

Obradović je u pet tačaka izneo zahteve zbog kojih štrajkuje glađu – poštovanje Rezolucije 1244, neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštita Eparhije SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori, sloboda medija i odlaganje izbora.

U nedelju je četvoro poslanika stupilo u štrajk glađu. Prvo poslanik Miladin Ševarlić koji je štrajk glađu počeo zbog nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredana teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Nakon njega to je učinio lider Dveri, da bi potom ispred to učinili i poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić.

Prvi je i počeo, ali prvi od štrajka odustao Miladin Ševarlić koji je saopštio da to čini jer je on, kako kaže,  kao „idejni tvorac te ideje praktično medijski ugušen“.

Na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića štrajk glađu je prekinula i Sandra Božić, dok je Martinović od toga odustao, nakon što je MUP podneo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića.

Izvor: Insajder

Reklame