Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da su protesti već počeli stvaranjem buke protiv diktature svako veče od 20.05, i da će se nastaviti „nizom pojedinačnih činova pobune i otpora, preneće se na ulice  i neće stati dok ova vlast ne ode“.

„Ne vidim drugu mogućnost ako hoćemo da u Srbiju vratimo normalan politički i svaki drugi život“, rekao je Obradović za novi broj nedeljnika NIN.

On je naveo da treba pokrenuti odlučnu akciju smene ove vlasti na demokratskim izborima na jesen.

„Ako oni i dalje insistiraju na nastavku lažnog izbornog procesa odmah po okončanju vanrednog stanja i ne žele da omoguće slobodne i poštene izbore u novom terminu do kraja godine – onda odmah moraju biti zaustavljeni u daljem širenju diktature i smenjeni na ulici“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, sva demokatska sredstva u borbi za svrgavanje nedemokratskog režima su dozvoljena.

„Kada nepoznati tipovi upadaju u vašu zgradu u kojoj inače ne žive, penju se neovlašćeno na vaš krov, postavljaju ozvučenje, pale vatromet i baklje, ugrožavajući bezbednost stanara, a policija ne reaguje na pozive i prijave zabrinutih građana  – da li treba sa njima sami da se obračunate ili se nadate u nečiju pomoć?“, rekao je Obradović.

On je naveo da je „i sada, kao i više puta pre toga, apelovao da časni ljudi, profesionalci i patriote u BIA, MUP-u i Vojsci Srbije zaustave sve ovo pre nego što bude kasno“.

„Ja, dakle, pozivam na odbranu ustavnog poretka i zakona, a ne na rušenje“, rekao je Obradović.

Izvor: Danas