Foto: Glas sporta

Završetak projekta „Osvetljenje sunčane staze“, obeležen je na zaječarskoj Kraljevici, šetnjom, kratkim predavanjem i laganom trkom mališana, do platoa Fakulteta za menadžment, piše Glas sporta.

Pomoćnik gradonačelnika Zaječara, Milan Stanković podelio je učesnicima diplome gradske uprave i podsetio ih na značaj zdravih stilova života na pravilan razvoj u dečjem uzrastu.

Svečano otvaranje „Sunčane staze“ u Zaječaru održano je minule godine na Svetski dan izazova. Tom prilikom Sportski savez grada Zaječara organizovao je trke, kojima je zvanično otvorena deonica duga 1010 metara.

Trim staza je izgrađena na lokaciji spomen park šume „Kraljevica“ u Zaječaru od Fakulteta za menadžment do saobraćajnice spomen park šume „Vešala“, a postavljeno je i 15 fitnes sprava na otvorenom prostoru, koje su raspoređene po tri na jednom punktu.

Staza je ove godine i potpuno osvetljena, takođe uz pomoć Ministarstva omladine i sporta.

Sredstva su obezbeđena od Ministarstva u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. Grad Zaječar je dobio sredstva za realizaciju projekta ,,Sunčana staza“. Od 63 grada u Srbiji koliko je učestvovalo na konkursu, samo 22 grada su dobila sredstva.

A sad malo više o samom projektu.

Za prvu fazu projekta, utrošena sredstva grada Zaječara su nešto veća od 2 i po miliona dinara, a iznos koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta je 2.418.000,00 dinara.

Ove godine, grad je konkurisao za „drugu fazu“ – osvetljenje „Sunčane staze“. Ukupna vrednost ovog projekta je skoro pet miliona dinara, od čega je učešće grada Zaječara 1.886.770,40 dinara, a iznos koji finansira Ministarstvo omladine i sporta je nešto manji od tri miliona dinara.

Šetnja penzionera „Sunčanom stazom“, planirana je danas za 19 časova, dok će se u 20 sati naši najstariji sugrađani okupiti na platou Fakulteta za menadžment, gde će im biti podeljene majice, dar grada Zaječara.

Izvor: Glas sporta