Foto: screenshot nova s

Portal Nova.rs objavio je danas da je novinarki tog medija Ani Lalić danas u Novom Sadu neko probušio gumu na automobilu, te je po njenom pozivu policija obavila uvidjaj.

Lalić koja je, kako je preneto, nedeljama na meti orkestriranih napada, kazala je da je jutros oko 11 sati novinarskim poslom nameravala da krene svojim automobilom, kada je ustanovila da joj je neko probušio gumu.

Kada je krenula, čula je zvuk „kako da nešto grebe po betonu. Zaustavila sam automobil i izašla iz vozila, kada sam iza zadnje leve gume videla da viri komad metala. Pokušala sam da ga izvučem, ali je bio duboko usadjen“, rekla je Lalić.

Pošto automobil danima nije pomerala iz dvorišta i jer je na meti pretnji i napada, odlučila je da, uz konsultaciju sa svojim advokatom, slučaj prijavi policiji koja je pregledala i automobil i celo dvorište da bi eventualno videli da li je taj predmet možda mogao da se sam od sebe zarije u gumu.

„Ipak, nisu našli ništa. Potom su došli kriminalistički tehničari, koji su izvukli komad oštrog metala iz moje gume“, navela je Lalić i dodala da je policija zatražila snimke video-nadzora dvorišta.

Dodala je da želi da veruje da je to što joj se dogodilo slučajnost, ali da, s obzirom na sve što joj se dešava, strahuje da je to samo nastavak napada.

„Osećam se konstantno u pripravnosti da nešto može da mi se dogodi zbog svega što se dešava i stalno sam u grču“, rekla je ona.

Nepoznate osobe su sredinom aprila platile oglas s pozivom na „linč“ Ane Lalić.

Ana Lalić privedena je 1. aprila u Novom Sadu i zadržana u pritvoru zbog izveštaja o nedovoljnim sanitarnim merama u Kliničkom centru Vojvodine. Krajem aprila Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je odbacilo kririvičnu prijavu tog cengtra protiv nje.

Izvor: beta

Reklame