Foto: Insajder

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je novi presek o nadzoru pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje, u periodu od 23. do 29. maja u kojem su najzastupljeniji bili analitičari, nakon toga Aleksandar Vučić – za našu decu, zatim SzS, SPS-JS, Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju i UDS, prenosi RTS.

REM se bavio vremenom koje su liste dobile, ali ne i da li su liste prikazane na pozitivan, negativan ili neutralan način, objavio je RTS prenoseći Tanjug. Aleksandar Vučić – Za našu decu imao je deset sati i dva minuta, Savez za Srbiju sedam sati i 40 minuta, Ivica Dačić -JS – Dragan Marković Palma šest sati i šest minuta, Aleksandar Šapić SPAS – pet sati i 40 minuta, UDS deset minuta manje od Šapića, prenosi RTS.

LDP je imao tri sata i 57 minuta, Za Kraljevinu Srbiju tri sata 22 minuta, akademik Muamer Zukorlić „Samo pravo“ pet minuta manje od Kraljevine Srbije, a „Metla 2020“ 16 minuta manje u odnosu na Zukorlića.

SRS pripalo je dva sata i 48 minuta, a Milanu Stamatoviću četiri minuta manje od radikala.

PSG je imao dva sata i 36 minuta, SDS dva sata i 30 minuta, „Zajedno za Srbiju“ sat vremena i sedam minuta.

SVM je dobio ceo sat, a Zavetnici 39 minuta. Nova stranka je imala 24 minuta i 47 sekundi, Udruženje „1 od 5 miliona“ 14 minuta i 59 sekundi…

SNS na RTS-u manje od četiri minuta

Najviše pažnje na RTS 1 dobio je Milan Stamatović skoro sat vremena, a slede Šapić i Zukorllić sa 41 minut. SRS, Metla 2020, SPS-JS i UDS po 25 minuta.

Lista Aleksandar Vučić – Za našu decu imao je tri minuta 54 sekunde, što je za 38 sekundi više od Zavetnika.

I na Pinku su analitičari imali najviše prostora 23,67 odsto, odnosno oko 69 minuta, a potom UDS i SPS- JS su imali po 40 minuta. Radikali su na četvrtom mestu sa 27 minuta, potom „Metla 2020“ sa 18 minuta i 14 sekundi, i lista Aleksandar Vučić – Za našu decu 4 sekunde manje u odnosu na Metlu.

Na TV Prvoj skoro polovinu vremena – sat vremena i 11 minuta imali su analitičari, a onda sledi Šapić sa 14 minuta, kao i radikali sa 13 minuta i 21 sekundu. „Metla 2020“ je imala 11 minuta, UDS deset minuta, Zukorlić tri minuta i 15 sekundi, a lista „Za našu decu“ 2 minuta 58 sekundi.

I na N1 najviše pažnje su dobili analitičari, četvrtinu vremena. Savez za Srbiju je imao pet sati i 19 minuta, sledi lista „Za našu decu“ sa četiri sata i 39 minuta, potom SPS-JS dva sata i 24 minuta, UDS 100 minuta.

Na TV B92 najzastupljenija lista je bila „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ koja je dobila skoro trećinu vremena, potom SRS oko 14 odsto vremena, a Kraljevina Srbija je imala 13 odsto vremena.

Mediji sa najviše predizbornog programa

Prema poslednjem preseku REM-a, kako prenosi RTS, predizborni program bio je najzastupljeniji na N1 televiziji koja je, po izveštaju REM-a, imala učešće od 38,67 odsto u odnosu na ukupno predizborno vreme u odnosu na ostale medije. U tom periodu N1 je emitovao ukupno jedan dan, sedam sati i 49 minuta predizbornog programa.

Sledi Hepi TV sa učešćem od 14,23 odsto ili 11 sati i 42 minuta predizbornog programa.

Treće mesto je pripalo Novoj S sa učešćem od 11,07 odsto, odnosno devet sati i šest minuta.

RTV imala je sedam sati i dva minuta predizbonog programa, Pink pet sati i 15 minuta, B92 četiri sata i 13 minuta, RTS 1 pet sati i jedan minut, Radio Novi Sad tri sata i 17 minuta, TV Prva dva sata i 30 minuta, Radio Beograd sat vremena i 39 minuta, a najmanje predizbornog programa imali su RTV 2 i RTS 2.

Izvor: N1

Reklame