Foto: Pixabay / OpenClipart-Vectors
Reklame

Ovih dana su naprednjaci u Zaječaru po ko zna koji put dali nemerljiv doprinos razvoju kulture u našem gradu.

Ovog puta, tema je bio lik iz dela: „Sumnjivo lice“, Kapetan Jerotije…
Doduše, uloge su se malo pomešale, shodno savremenim zbivanjima, ali je zato suština ostala ista.

Naime, već nekoliko dana se u lokalnoj samoupavi odvija nevidjena drama kako da se „namakne“ autobus-dva, sa botovima po nalogu dinastije kako bi prisustvovali proslavi Dana državnosti na kojoj će se obratiti NJ.K.V. lično.

Po strani kršenje Zakona o zaposlenima u lokalnoj samoupavi i ostalim nevažnim stvarima o tome kako je strogo zabranjeno promovisati političke stranke u radno vreme…

Pisar Vića, ulizica , prepotentni i bezobrazni čovek i Žika, neobrazovan čovek i notorna pijandura su se odmah dali na posao.

Pitanje je bilo: preko koga će pozvati i čime će uceniti radnike da podju na skup.

Da stvar dobije na zapletu, „pobrinula“ se sudbina da četvartak i petak budu neradni dani, a polazak mora da bude u 6 h izjutra na sabajle ispred Intereksa.

Avaj ! Pozivani su načelinici, šefovi, šefovi šefova, ali slaba vajda. Radnici su se već, davno opametili, a bogami i izbezobrazili.

„Nisam tu, nemoj da me zoveš“, „aha, važi“, neki su i napušavali Jerotija, a neki su se i toliko žalili da su ih čuli i do Beograda.

Usijali su se telefoni od onih koji su pljuvali doček Kralja u Boru i Majdanpeku, a sada su kleli sudbinu što moraju da poližu sve što su popljuvali !
Grozničavo se objašnjavalo da je Aranđelovac isto što i Oplenac, da tako mora: „Šta misliš da li ovaj hoće? „, muke žive.
„Ma, ugovorci moraju, oni nisu sporni“…

Nalog iz prestonice mora da se ispuni!

Prava zbrka je nastala kada se saznalo za namere nekih odvažnih radnika da posvedoče ko ih je zvao i ucenjivao !

Potraga za sumnjivim licem je počela, a jutro će pokazati mnogo štošta.

P.s. A kako je bilo u Aranđelovcu čućete sutra kada se vrati sa puta naš specijalni dopisnik!!!