foto:knjaževacinfo

Kako upozorava Opštinski odbor Nove stranke Knjaževac, direktor Osnovne škole „Dubrava“ Slavimir Ilić i dalje obavlja pomenutu funkciju, iako je protiv njega podnet niz prijava, a Agencija za borbu protiv korupcije još u avgustu prošle godine donela i zvanično rešenje kojim se on sankcioniše preporukom za razrešenje sa javne funkcije.

Iz Nove stranke navode da je pomenuti direktor u školi zaposlio svoju sestru, ćerku, suprugu, bratanicu, kumu i još niz bliskih rođaka, pa čak i ćerku svog izabranog lekara. U saopštenju stranke se navodi da  je funkciju direktora zloupotrebio nebrojeno puta – od bahatog parkiranja privatnog vozila usred školskog dvorišta, čime je konstantno ugrožavao bezbednost učenika, preko kopiranja svih radova na školi, krečenja, sadnje drveća, betoniranja, i na svoju kuću o istom trošku, pa sve do izbegavanja plaćanja računa kablovske televizije u svojoj kući, koju je povezao sa onom postavljenom u školi.

NOVA Knjaževac, ističe da je Ilić u nebrojeno slučajeva maltretirao školske radnike, a evidentirane su i brojne prijave neisplaćivanja pojedinaca, fiktivnih putnih naloga za račun drugih, pa do tvrdnje jednog od profesora da je direktor čak i fizički i verbalno više puta nasrtao na njega.

Nadležnim organima su podneti dokazi, i iz Nove stranke postavljaju pitanje zašto Ilić još nije razrešen javne funkcije, kada je preporuka Agencije za borbu protiv korupcije doneta još pre 6 meseci.

Nova stranka Knjaževac stoga zahteva da se kaznena mera smesta sprovede u delo, kako jedna od najvažnijih sfera države i društva, što prosveta svakako jeste, ne bi više bila predmet zloupotrebe i kaljanja nedostojnih pojedinaca.