Foto: Pixabay / fbigao

Posao ume i te kako da utiče na životne navike čoveka. Svi smo mi, u manjoj ili većoj meri, žrtve „profesionalne deformacije“.

Primera radi, kada čovek navikne da tumači likove u predstavama namenjenim dečijoj publici, koja je još uvek naivna i veruje u sve što vidi i čuje, onda mu se odnos prema publici može preslikati i na ponašanje i odnos prema sagovornicima u realnom životu.

Doduše zreli gledaoci, poučeni iskustvom petnaestogodišnjeg kontuinuiteta iste vlasti, sa donekle promenjenim likovima ali identičnom fabulom, radoznaliji su od male dece, manje naivni i svakako željni da provire i iza kulisa. Kad tamo…

Sećate li se kako se gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević zdušno zalagao za gašenje svoje matične kuće, zaječarskog pozorišta?

Na sednici Skupštne grada 28. novembra 2017. obrazlagao je zašto treba ( po drugi put!) ugasiti pozorište: te tri sekretarice, te tri radnika na biletarnici, te prodaja karata ravna nuli…

Ipak od svih argumenata koje je tom prilikom izložio najjači argument, njegov lični, bio je da i on i supruga ostaju bez posla, pa ne kukaju.

Ovakav argument mnogima je zapušio usta, jer, priznaćete – kada neko ko je i sam ugrožen zatvaranjem ustanove kaže da je to prosto nešto što se mora, što je dobro, kako da osporite ono što govori?

Ipak, istina, pre ili kasnije uvek izađe na videlo.

Juče je na portalu „Glas Zaječara“ objavljeno istraživanje o prosečnim platama ( možete pročitati OVDE).

Poređenja radi, u ovom istraživanju objavljeni su i podaci o ličnim zaradama nekih od funkcionera Gradske uprave Zaječar, među kojima i finansijski izveštaj o prihodima gradskog većnika Vujadina Miloševića.

U pitanju je izveštaj dostavljen Agenciji za borbu protiv korupcije, sastavljen 30.06.2017. godine, u kome se navodi da je pomenuti funkcioner započeo sa obavljanjem funkcije 02.06.2017. i da je mesečna nadoknada za obavljanje iste: 63.000,00 dinara.

Na zvaničnoj Internet prezentaciji grada, u Informatoru o radu službi i organa Grada Zaječara objavljenog 17.jula tačno se navodi koji su članovi Gradskog veća u stalnom radnom odnosu. Napred pomenuti funkcioner je među njima.

Iz navedenog se vidi da je u momentu gašenja pozorišta imenovani već imao zasnovan stalni radni odnos u Gradskoj upravi Zaječar, te ga gašenje matične kuće, za razliku od ostalih kolega, i nije moglo pogoditi baš toliko, jer je „crkavica“ koju on prima ipak nešto veća od one koju oni primaju na birou kao nezaposlena lica.

Bez neke namere da banalizujem stvari, bez zlobe, već isključivo u službi istine, ni supruga pomenutog gašenjem pozorišta nije ostavljena bez igde ičega, jer je na porodiljskom bolovanju i naknadu prima, kao i sve porodilje iz radnog odnosa, iz republičke kase.

Kome je onda bila namenjena ona predstava na skupštinskom zasedanju?

Lakovernima, onima koji su skloni da poveruju u svaku reč izrečenu od strane onih koji su na vlasti.

Argumentima za njegovu smenu svakako treba dodati i ovaj.

 

 

Reklame