foto: fira.rs
Reklame

Beli i Crni Timok opali za jedan metar. Na zaječarskim rekama danas je stabilna situacija, rekao je  Dragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Bojazni od izlivanja reka u ugroženim područjima postoje, narednih nekoliko dana trebalo bi da budu mirni, ali to sve zavisi od količine snega na planinama, od brzine topljenja tog snega i količine padavina ovih dana, izjavio je danas pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić.

“Prethodna 24 sata bila su relativno mirna, ali bojazni od izlivanja reka postoje, naročito na malim vodotokovima i mi smo još prethodne nedelje preduzeli određene radnje i poslali svoje ljude, pojačanja, a urađene su i preventivne mere, zajedno sa lokalnom samoupravom, baš kod onih naselja koja su bila ugrožena i prethodnih godina”, rekao je Nikolić.

Sada svi prate prognoze meteorologa koje nisu ohrabrujuće jer se na Staroj planini narednih dana očekuju nešto više temperature i postoji bojazan da će biti ubrzanog topljenja snega. Nadležene ekipe su na terenu i nastavljaju da prate stanje na rekama. U Borovcu je zamućena voda u seoskom vodovodu i očekuje se da tokom dana u ovo selo stignu cisterne sa pijaćom vodom.

Izvor: fira.rs