Reklame

Nikola Bucko Milošević, muzičar iz Zaječara poslednjih desetak godina, uoči dočeka Nove godine organizuje humanitarne koncerte na kojima nastupa sa svojim bratom i kolegama, a novcem od prodatih ulaznica kupuje novogodišnje paketiće za decu iz Oblutka.

Tako je bilo i ove godine, ali je osim paketića za Oblutak sakupio sredstva i za Sašu Pačevića, samohrang oca iz Zaječara, čiji je apel za pomoć preneo Glas Zaječara.

Nikola Bucko Milošević, „Dobri deda mraz sa gitariom“ ovom prilkom prikupio je 43 hiljade dinara i na svom profilu „podneo izveštaj“ onima kojima su pokloni namenjeni i zahvalio publici koja ga već godinama prati.

screen shot Facebook

„Prijatelji naša akcija je gotova, paketići su preuzeti. Prikupljeno je ukupno 43.010 dinara. 16500 od ulaznica sa sinoćnjeg koncerta; 10.970 od priloga sa dva koncerta iz Scena bara 8940 od priloga sa Pab kviza i iz kutije u Oc-u; 7.000 donacije ljudi koji nisu stigli da posete dešavanja vezana za akciju. Ne znam šta da kazem osim HVALA! Za paketice utrošeno je 27.967 dinara, ostatak novca koji iznosi 15.443 dinara biće uplaćen Saši Pačeviću, samohranom ocu koji je u jako teškoj situaciji. Jos jednom veliko hvala svima, do sledeće akcije živi bili!“

screen shot Facebook

Nikoli se zahvalila i direktorka Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“ Ana Petković i uručila mu je zahvalnicu, ne samo za ovogodišnju akciju, već i za sve prethodne, koje traju onolio koliko ova ustanova radi u Zaječaru.

„Hvala ovom divnom i humanom čoveku koga svi Zaječarci samo po dobrom znaju…“

Nikola Bucko Milošević nam svake godine deli lekcije iz humanosti, a osmeh na lice Zaječaraca vraća i svojom muzikom i svojom humanošću. Hvala Bucko i za jedno i za drugo…