Foto: Glas Zaječara ulica Ivana Milutinovića

Malo je mesta na svetu u kojima ONI koji vladaju idu iz greške u „sranje“, i opet, a NAROD ništa. Kod Nas je tako. Ovaj „svojevrsni univerzum predodredjenih“ na vlasti (druge kvalifikacije uglavnom nemaju) iz dana u dan „briljira“, i donosi boljitak za jbmliga koga!

Cela ujdurma oko rekonstrukcije Ulice Ivana Milutinovića svela se na prepucavanje (K)(G)radonačelnika Troška sa „zamišljenim protivnikom“ (tj. lokalnim portalima koji su zvanično preneli mišljenje nekih gradjana o seči lipa u ovoj ulici) i to preko ličnog profila na jednoj društvenoj mreži! I ne samo da se čovek svadjao sam sa sobom, već nije propustio priliku da etiketira i pokuša da diskredituje (uuuu, teška reč za njega) bivše direktore koje su neki od portala upitali za mišljenje, koje je naravno lično, iskustveno i nadasve apolitično, što Troško, očigledno, ne razume! I, ne lazi vraže, na tom istom ličnom profilu (na kome je onomad nudio radna mesta na trasi gasovoda kao da je Nacionalna služba za zapošljavanje- mogla bi slobodno da se zove i „biro za gubljenje vremena i propale subvencije“- uuuu, i tamo je vrhunski politicki kadar direktor Duca, kako kažu oni zli vilenjaci, sa mnogo „klizavijim“ nadimkom – kad je bio konkurs, majku mu?!?!?!, uvredjen, saopštava da ako se ne seku lipe nema rekonstrukcije!!!

Pa on, bre, k’o da Nam je tata, a mi GRADjANI smo deca, pa nas kažnjava!!! „Nisi sredila sobu, nema kod drugarice!“

„Ne date lipe, nema ulica!“

E sad, sve bi bilo ok da je ovo srednji vek, on despot a mi podanici bez ikakvih „prava“. Samo što je ovo, kao, demokratska zemlja i on je izabran da zastupa interes GRADjANA, SVIH GRADjANA. Nije mu u opisu posla omalovažavanje, etiketiranje i pljuvanje po svima koji se „usudjuju“ da misle drugačije, ili, ne daj Bože, imaju stav!!!

A to radi stalno, i to bez argumenata, prostački, kao i njegov CAR…sa kim si, takav si!!!

Nije mu u opisu posla ni „da se razume u sve“, mada takva moralno-prosvetiteljska gromada verovatno misli da je „posisao sva znanja ovog sveta“, i da mu je misija da „osvesti“ GRADjANE, da Nas nauči da se Naš grad zove Zajčar, da Nam je neophodan novi „stadion sa 8168 mesta“, toplane na sečku, rock muzej (evo već se gradi- Billy Idol položio kamen temeljac ), karting staza, i još brdo gluposti, ali Nam ne treba zdravstveni centar, ustanova za brigu o starima, rekonstrukcija fabrike vode, izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, nova radna mesta sa platama dostojnih čoveka, širenje toplovodne mreže i zamene zastarelog kotla u pivari radi manjeg zagadjenja vazduha, uredjeno novo groblje, ozbiljna stimulacija za mlade poljoprivrednike da ostanu na svojoj zemlji i obradjuju je, adekvatne stipendije za najbolje studente iz raznih oblasti i posao kad završe kako bi se vratili u Naš grad, osnovali porodice i doprineli razvoju…
Kako se ne bi slučajno stekao utisak da Ga ne zanima kultura rešio je, da se, kao „dobro jutro margarin“ ili „vegeta“ i u ovo umeša.

Tim povodom uspeo je da se uključi u „aferu sa voditeljem“ na „veče sevdaha“ iako nije bio u zemlji…svevideće oko!!!- i od dobro zamisljenog performansa stvori, pa farmu, to mu je blisko! I ne zaustavlja se! Opet se sa onog ličnog profila svadja, napada, manipulise…pa dokle, bre!?!?

Da li to Mi GRADjANI živimo neku virtuelnu stvarnost!?!?!?

Ovih dana, neki ljudi koji su rešili da ne „zaborave“ vraćaju Našu pažnju na one „pečurke i nešto što liči na boksove za neke veoma uske a vitke životinje, kao veliki mungos npr.“🤣, a za šta vilenjaci misle da „će tu da se ide sporedi sebe“, što je „niklo pa posustalo“ oko jaruge iznad stadiona…pardon STAROG stadiona!!!

Ako dobro razumemo, a nismo baš stručni (što i nije neki problem jer OVI što vode Naš „nekada grad“, pa i taj projekat,  BAŠ, BAŠ nisu stručni) MI GRADjANI smo tu negde malo „zajebani“, da izvine žene i deca!!!

Iz nekog projekta tzv „prekogranične saradnje“ odobravaju se sredstva gradu Zaječaru da izgradnju, rekosmo, ne se znaje baš čega, ali deluje kao višenamenski kompleks za boravak u prirodi, dobro šumici oko jaruge, sa prilično širokom lepezom onoga što bi tu moglo biti organizovano. Dobro, ako nije kamp za ekstremiste svih vrsta, to je valjda uredu.

Tu su sportski tereni, hala, bazen, Izvidjači…deluje ok. E sada, za finansiranje ovog celog projekta od izrade tehnicke dokumentacije do konacnog zavrsetka izgradnje sredstva su obezbedjena iz EU, ali samo ako se poštuju zadati standardi i propisi. Čini se da to ovde nije bio slučaj! Nešto je ozbiljno zeznuto i iz budžeta grada, jbmljiga kako, izdvojene su desetine miliona, jer para iz EU izgleda nema!!! I sad imamo još jedno nezavršeno ruglo!!! I niko kriv, prebacivanje odgovornosti!!!

A „Saško“, „Big M“, „odričem se plate u korist naše dece“, „onaj s’ krilca“…prdekana

Mislite o tome!!!

Vi, vi! Vi rodjaci što vladate!!!

GRADjANI VEĆ MISLE!!!

Aj’ zdravo!

P.S.
Svi likovi su fiktivni. Oni ustvari ne postoje! Mi smo IH stvorili i dali im važnost! I ove na vlasti i ove što su bili na vlasti! Trećih kao i da nema.